Trabzonspor'un Abdullah Avcı yönetiminde İstanbul takımlarına karşı bileği bükülmüyor

Trabzonspor Abdullah Avcı Beşiktaş Fenerbahçe Galatasaray
Trabzonspor'un Abdullah Avcı yönetiminde İstanbul takımlarına karşı bileği bükülmüyor
DepoPhotos

Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor dün akşam deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup ederek rakibinin 19 maçlık galibiyet serisine son verirken, tecrübeli teknik adamın İstanbul takımlarına karşı kurduğu üstünlük dikkat çekiyor.

Süper Lig'de Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek 26 yıl sonra rakibi karşısında dış sahada galip gelen Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde İstanbul takımları karşısındaki başarılı grafiğini sürdürdü.

Abdullah Avcı'nın, 2020-2021 sezonunun 9. haftasında göreve geldiği bordo-mavili takımdan bugüne dek İstanbul temsilcileri karşısında 33 karşılaşma oynandı.

Karadeniz ekibi, bu karşılaşmalarda 17 galibiyet, 10 beraberlik, 6 yenilgi yaşadı.

DEPLASMANDA ÜÇ YENİLGİ

Trabzonspor, Avcı yönetiminde İstanbul takımları önünde deplasmanda 18 maçta 11 galibiyet, 4 beraberlik, 3 mağlubiyet aldı.

Bordo-mavililer, söz konusu yenilgileri şampiyon olduğu 2021-2022 sezonunun son haftasında Başakşehir karşısında 3-1, geçen sezon Fatih Karagümrük karşısında 4-1, Galatasaray karşısında 2-1'lik sonuçla gördü.

BÜYÜK MAÇLARDA 1 KEZ KAYBETTİ

Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı'nın görev yaptığı dönemde üç büyük rakibi karşısında deplasman maçlarında sadece 1 kez mağlubiyet yüzü gördü.

Bordo-mavililer, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile deplasmanda oynadığı toplam 8 karşılaşmada 4 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyet elde etti.

Karadeniz ekibi, tek yenilgisini Galatasaray deplasmanında 2022-2023 sezonunda 2-1'lik sonuçla aldı.

ABDULLAH AVCI: "HAFTA BAŞINDAN İTİBAREN BUNA ÇOK İNANIYORDUK"

Abdullah Avcı, 3-2'lik Fenerbahçe galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada galibiyete hafta başından beri inandıklarını belirterek şunları söyledi:

"Bekleyerek değil, baskılı oyunla kazandık. Bizim gelişimimizi hızlandıracak bir maç kazandık. Ligde 26 sene sonra burada kazanmak önemli. Ama kalitemizi arttırmamız gerekiyor, Trabzonspor'un nasıl bir oyun felsefesi içinde olmak istediğini çok iyi biliyorum. Sadece bir maç kazandık, oyuncularımı tebrik ediyorum. Hafta başından itibaren buna çok inanıyorduk, finalleri yapabilseydik, belki oyunu daha önce koparabilirdik. Dünyadaki bütün Trabzonspor taraftarının ne kadar mutlu olduğunu çok net biliyorum. Onlarla güzel mutluluklar yaşadım, hem onlar hem de Sayın Başkan Ertuğrul Doğan fedakarlık yapıyor. Galibiyetin büyük bölümünü onlara armağan ediyorum. Sayılar, rekorlar olabiliyor, şu an çok güzel hissettiriyor."

Kaynak: AA