Nicolas Pepe: "Çok ihtiyaç olursa sol bekte de oynarım"

Trabzonspor Arsenal İngiltere Premier Lig
Nicolas Pepe: "Çok ihtiyaç olursa sol bekte de oynarım"
FOTOĞRAF: İHA

Trabzonspor'un sezon başında transfer ettiği Fildişi Sahilli yıldız Nicolas Pepe, Trabzonspor'un kendisine gösterdiği sevginin transferde büyük rol oynadığını ve bordo-mavili kulüpte olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Trabzonspor'un İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal'den kadrosuna kattığı Nicolas Pepe kulüp dergisine açıklamalarda bulundu.

Fildişi Sahilli futbolcu, bordo-mavili taraftarların kendisini çok etkilediğini söyledi. Arsenal'da, Teknik Direktör Mikel Arteta’nın Nicolas Pepe ayrılığı için, 'O olağanüstü bir çocuk, çok çabaladı. O zamanlar ödediğimiz para onun hatası değil. İşler yolunda gitmediğinde hayatına devam etmek zorundasın.

İşe yaramıyorsa aynı şeyi denemenin bir anlamı yok. Doğru karardı' ifadelerini değerlendiren Pepe, “Evet, antrenörüm bunu söyledi gerçekten. Yüksek bedelli teklife benim istediğim şey değil, siz iyi olursanız bu tür teklifler gelir. İyi performans sergileyemediğiniz vakit de eleştiriler gelmeye başlar. O dönemin aslında bu bağlamda bana çok faydası oldu. Yani negatifin yanında pozitif de vardır, onu bulmalısınız” diye konuştu.

“SOL BEKTE VERİMLİ OLABİLİRDİM”

“Hücumda bütün pozisyonlarda oynayabildiğim bir gerçek” diyen Pepe, “9 numarada, geçen sezon da 10 numarada iyi oyunlar çıkardım. En iyi hissettiğim yer sağ kanat, orada daha faydalı olduğumu düşünüyorum ama görev verildiğinde diğer pozisyonlarda da oynayabilmem benim kuvvetli olduğum özellik ve bunu göstermek için çalışırım.

Eğer çok ihtiyaç olur ve savunmada oynamam gerekirse, daha çok sol bekte verimli olabilirdim, öndeki alanı kullanabilirdim bu şekilde. Stoper profiline uyduğumu söyleyemem” ifadelerini kullandı.

"TÜRK TARAFTARI FARKLI BİR SEVİYEDE"

Global açıdan Türk taraftarı farklı bir seviyede, çok tutkulular. Trabzon taraftarıysanız futbolla uyuyup, futbolla yiyor, içiyorsunuz sanki. Dünyada ise Marsilya taraftarı çok ayrı, Velodrome Stadındaki ambiyans beni her zaman çok etkilemiştir. Ayrıca, Afrika taraftarı da Trabzon’daki gibi futbolu yaşar” şeklinde konuştu.

Sakatlığın fiziksel ve mental olarak çok zorlayan bir durum olduğunu anlatan Pepe, “Bu anlarda vazgeçmeyi düşünen çok insan oldu ama kendi adıma mücadeleden asla vazgeçmem. Hatta uzak kaldığım o dönem bana, daha kuvvetli geri dönebilmem için bir güç oldu. Kesinlikle hiçbir şekilde pes etmem” diye konuştu.

“TÜRK LİGİNDE İYİ EKİPLER VAR”

Süper Lig’in hakkında ise Pepe, “Dünyanın en iyi ligi olduğu için İngiltere’yi örnek verebilirim, çünkü karşılaştığınız her takım çok güçlü ve yenmesi çok zordur. Box-to-box oynarlar ve çok fazla efor sarf edersiniz, zorlanırsınız. Gördüğüm kadarıyla Türk ligi daha çok geçişe dayalı bir lig, elbette iyi ekiplerin, futbolcuların olduğu bir lig” yorumunu yaptı.

Kaynak: İHA

Trabzonspor Trabzonspor haberleri Nicolas pepe