Trabzonsporlu Marek Hamsik'ten emeklilik kararı

Trabzonspor futbol Spor haberleri
Trabzonsporlu Marek Hamsik'ten emeklilik kararı

Trabzonspor'un Slovak orta saha oyuncusu Marek Hamsik, sezon sonunda kariyerini sonlandırma kararı aldığını açıkladı.

Trabzonspor'un yıldız orta saha oyuncusu Marek Hamsik, düzenlediği basın toplantısında futbolu bırakma kararı aldığını duyurdu.

35 yaşındaki oyuncu, toplantıda duygusal anlar yaşarken, "Oynadığım bütün futbol kulüplerine bana bu şansı verdikleri için teşekkür ederim. Aileme ve yakın arkadaşlarıma her zaman yanımda oldukları için teşekkür etmek istiyorum.

Benim için harika yolculuktu, artık bu yolculuğun sonlarına doğru geliyorum. Trabzonspor benim oynadığım son kulübüm olacak. Hayallerimi yaşadım. Futbol benim kaderimdi. Çok mutlu ve çok gururluyum." dedi.

Bordo-mavililerin 2021'de İsveç Ligi ekiplerinden Göteborg'dan kadrosuna attığı Slovak oyuncu, Trabzonspor formasıyla toplamda 64 maça çıkarken 5 gol, 5 asistlik bir performans sergiledi.

Hamsik, Karadeniz temsilcinin uzun yıllar süren şampiyonluk hasretini sonlandırmasında büyük rol oynadı. Tecrübeli isim, bordo-mavililerle Süper Lig şampiyonluğu ve Türkiye Süper Kupası'nı kaldırma başarısı gösterdi.

NAPOLI'NİN EFSANELERİNDEN

Hamsik, 12 yıl boyunca formasını terlettiği Napoli'nin efsane isimlerinden biri olurken, İtalyan temsilcisiyle 520 müsabakada forma giydi ve 121 gol ve 103 asist yapma başarısı gösterdi.

Slovakya Milli Takımı'yla ülkesinin en çok maça çıkan futbolcusu olan yıldız, milli takım formasıyla 136 maça çıktı ve 26 gol kaydetti.

Kaynak: Haber Global TV

marek hamsik Trabzonspor Trabzonspor haberleri süper lig haberleri Marek Hamsik Trabzonspor