Trabzonspor'dan şaşırtan kart istatistiği! Antrenör, futbolculardan daha fazla kart gördü

Trabzonspor Süper Lig
Trabzonspor'dan şaşırtan kart istatistiği! Antrenör, futbolculardan daha fazla kart gördü
FOTOĞRAF: DHA

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica’nın yardımcısı antrenör Nino Bule, ligin ilk 5 haftasında maçlarda gördüğü sarı kartlarla ceza sınırına geldi. 47 yaşındaki Hırvat antrenör, gördüğü sarı kartlarla bordo-mavili futbolcuları geride bıraktı.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu’nun (IFAB) belirlediği, FIFA ve UEFA’nın destekleyip geçen aylarda hayata geçen yeni oyun kuralları ve ‘sıfır tolerans’ anlayışı nedeniyle Süper Lig’de sezonun henüz başında, sarı kartlar havada uçuşuyor.

Yeni kurallara göre maçta aşırıya kaçan tutum sergileyen ve hakeme itiraz eden futbolcuların yanı sıra teknik ekip de hakemden kolaylıkla kart görebiliyor. Yenilenen oyun kuralları ve hakem tutumu nedeniyle, Süper Lig’in 6’ncı haftasına girmeye hazırlanan Trabzonspor’a ilk 5 maçta toplam 16 sarı kart çıktı.

TEKNİK EKİBE 5 SARI KART

Trabzonspor’a ligin henüz başı sayılabilecek dönemde her maçta en az 1 kez kart çıkarken kartların 11’i futbolculara, 5’i de teknik ekibe gösterildi. Teknik direktör Nenad Bjelica 1 kez, idari menajer yardımcısı ve tercüman Ercan Ildız 1 kez, yardımcı antrenör Nino Bule ise 3 kez sarı kart gördü. Futbolculardan Bardhi, Kourbelis, Larsen, Uğurcan, Mehmet Can, Doğucan, Bakasetas, Enis ve Mendy 1 kez sarı kart görürken, Eren ise 2 maçta sarı kart gördü.

NINO BULE FUTBOLCULARI GEÇTİ

Trabzonspor’a geçen sezon sonunda Nenad Bjelica ile birlikte katılan yardımcı antrenör Bule, ligin henüz başında gördüğü kartlarla bordo mavili futbolcuları geride bıraktı. Hırvat çalıştırıcı Bule herhangi bir müsabakada yine sarı kart görmesi halinde, 2019’da yenilenen Futbol Disiplin Talimatı’na göre cezalı duruma düşecek.

Bule, bu hafta oynanacak Hatayspor maçında da sarı kart görürse sonraki hafta müsabakası Pendikspor maçını tribünden izleyecek.

Kaynak: DHA

Trabzonspor Trabzonspor haberleri Süper Lig