Trabzonspor'dan ayrılan Nenad Bjelica, Bundesliga ekibine imza attı

Trabzonspor Almanya Bundesliga futbol
Trabzonspor'dan ayrılan Nenad Bjelica, Bundesliga ekibine imza attı

Geçtiğimiz ay Trabzonspor'daki görevine son verilen Hırvat teknik direktör Nenad Bjelica, Bundesliga'da zor günler geçiren Union Berlin'in başına geçti.

Almanya Bundesliga ekiplerinden Union Berlin, teknik direktörlük görevine Nenad Bjelica'nın getirildiğini açıkladı.

52 yaşındaki teknik direktörün imzasından mutluluk duyduğunu belirten Union Berlin Başkanı Dirk Zingler, "Nenad Bjelica gibi birçok ülkede başarılı olmuş deneyimli bir teknik direktörü takımımızın başına getirdik. Takımımızın nasıl bir futbol oynaması konusunda net bir fikri var, ona güveniyoruz. Bjelica'ya, ekibine ve takıma iyi bir başlangıç diliyorum. Görevleri takımımızı yeniden başarıya taşımak" ifadelerini kullandı.

Bjelica ise Union Berlin'in başına geçme kararını, "Union, Avrupa'nın en iyi liglerinden birinde ve çok iyi yönetilen bir kulüp. Benim işim takımı içinde bulunduğu bu zor durumdan çıkarmak ve güçlü yönlerini yeniden ortaya çıkarmak. İyi organize olmuş, sürekli hareket halinde, dominant futbol oynayan ve sorumluluk almaya hazır oyuncu grubu görmek istiyorum. Bundan sonra bu konuda hep birlikte çalışacağız" sözleriyle açıkladı.

İLK SINAVINI ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE, SONRA BAYERN DEPLASMANINDA VERECEK!

Geçtiğimiz sezon Almanya Bundesliga'da 62 puan toplayarak ligi 4. bitiren ve tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeye hak kazanan Union Berlin, bu sezon Bundesliga'da oynadığı 12 maçta 7 puan toplayabildi ve 17. sıraya kadar geriledi.

Nenad Bjelica, Union Berlin'in başındaki ilk maçına Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi'nde Braga deplasmanında çıkacak. 52 yaşındaki Hırvat teknik adam, Bundesliga'daki ilk maçına ise Cumartesi günü Bayern Münih deplasmanında çıkacak.

Nenad Bjelica, Nisan ayında göreve geldiği Trabzonspor'da 6 ay görevde kalabilmiş ve bu süreçte Bordo-mavili takımın başında çıktığı 16 maçta 8 galibiyet - 8 mağlubiyet alarak maç başına 1.50 puan ortalaması tutturmuştu.

Kaynak: Haber Global TV