Abdullah Avcı: Mutlu sona doğru çok büyük bir adım daha attık

Trabzonspor

Süper Lig'in 23. haftasında deplasmanda Galatasaray'ı 2-1 mağlup eden lider Trabzonspor'un tecrübeli teknik direktörü Abdullah Avcı, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Mutlu sona doğru çok büyük bir adım daha attık, ancak henüz hiçbir şey kazanmadık. Ligin bitmesine daha 15 hafta var" dedi.

Süper Lig'in 23'üncü haftasında Trabzonspor'un Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Hayatını kaybeden Selahattin Beyazıt ve Mustafa Turgat için Galatasaray ve Altay camialarına baş sağlığı dileyerek sözlerine başlayan Abdullah Avcı, Galatasaray maçıyla ilgili olarak, "Genç bir takım, dinamik bir takım. Oyunun başlangıç döneminde şiddetli baskı yapacaklarını biliyorduk. Bunu nasıl kıracağımıza çalıştık, zaman zaman da kırdık. Pozisyon vermedik gibi ama her an rakip bizden daha üstündü. Rakibin doğru baskısı, bu baskıyı kırmamıza engel oldu. 8+3 biz teknik adamlar için yorucu bir süreç. Sabah 2 saat toplantı, nerede, neyi nasıl çevireceğim? Bu gelişimin önünü açan bir kural değil. Bugün Uğurcan'ın yerine yabancı kaleci almıyorum, varsa zaten oynatıyorsun. İkinci yarıda oyuncu değişiklikleri yaptık. Oyunu tamamen domine ettik. Topa sahip olduk, topu iyi kullandık. Adım adım golün geleceğini hissettik. Bakasetas'ın golü geldi. Geçen hafta 2 penaltı kaçırdı. Sonrasında tüm camia ona destek çıktı. Nasıl bir aile olduğumuzu hissettik. Maçı kazandık. 15 aydır Trabzonspor'un teknik direktörüyüm. İstanbul'da bir tek beraberliğimiz var, geçen seneki Galatasaray maçı. Bütün maçları kazandık. Bu güzel bir duygu. Başkan ve yönetim kurulu da destek veriyor. Bugün çalışırken, önümüzdeki senenin transfer çalışmalarını yapıyoruz. Genç oyuncuları kadromuza katacağız. Zaman zaman inişler, çıkışlar olacak. Zafere giden yolda dikenler de vardır. Bugün mutlu sona çok büyük bir adım daha attık. Hiçbir şey kazanmadık. Ligin bitmesine daha 15 hafta var. Trabzonspor kazanmak, puan farkı ne olursa olsun daha iyisini yapmak için sahada olacak. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Galatasaray ise Avrupa Ligi'ni lider bitirdi. Ligde böyle şeyler olabiliyor. Aldıkları sonuçlar, oyunlarının sonuçları değildi. Büyük camia, böyle bir kültür genetiği var. Onlar da ileride iyi işler yapacaklardır diye düşünüyorum. Yeni hocaya başarılar diliyorum" dedi.

"Devre arasında oyuncularınızla ne konuştunuz" sorusuna yanıt veren Avcı, "Söylemle olmuyor, uygulamayla oluyor. Biz ilk yarıdaki baskı için formasyon değişikliği yaptık. Biz eğlenmeye geldik. Üzerimizde hiçbir baskı yok bizim. Trabzonspor'daki 61'inci maçımmış. Plakayı bulduk, hayırlısı olsun" ifadelerini kullandı.

"BİR SONRAKİ MAÇTA 40 BİN KİŞİYİ STATTA BEKLİYORUM"

Galatasaray'ın öne geçip çok puan kaybettiğini belirten deneyimli çalıştırıcı, "60'tan sonra düşüş olacağını bilmiyordum ama öne geçip çok puan kaybetti Galatasaray. Belki koruma duygusu, belki genç oyuncusu sayısının fazla olması. Bence fiziksel değil, belki deneyim ve tecrübesizlik. Hamsik her zaman aranacak bir oyuncudur. Ne zaman olsa, kullanmak istersin. Son ana kadar bekledik. Devre arasındaki ısınmada da tekrar denedik. İyi ki kullanmamışız, zorlamak istemiyorduk. Taraftarlardan rica ediyorum. Karadenizliler olarak duyguları çok yoğun yaşıyoruz. Bir sonraki maçta 40 bin kişiyi statta bekliyorum. Oyuncusuna sonuna kadar destek veren bir taraftar bekliyorum. Bunun keyfini çıkarsınlar ve destek olsunlar" diye konuştu.

"BUGÜN HERKES DİYOR Kİ, LİGDE İYİ Kİ TRABZONSPOR VAR"

"Ben duyguları dengelemeye çalışıyorum" diyen Abdullah Avcı, şöyle konuştu: "15 hafta daha var. Bugün yenince şampiyon mu olduk? Olmadık. Bugün herkes diyor ki, ligde iyi ki Trabzonspor var. Bu beni çok mutlu ediyor. Buna böyle devam edeceğiz. Trabzonspor'un olduğu yerde yarış vardır, hedef vardır. Bence çıkış yapan takımlar var. Konyaspor var, Alanyaspor iyi çıkışlar yapıyor. Hatayspor öyle. Antrenör kaliteli arttıkça organizasyon da artıyor. İlginç bir sene, biz de beklemiyorduk. Ama biz kendimizi geliştirip puanlar almaya devam etmek istiyoruz."

"UĞURCAN BURANIN DEĞERLİ BİR OYUNCUSU"

Uğurcan Çakır'ın performansından çok memnun olduğunu belirten Avcı, "Bizim Trabzonspor'un değerli topraklarından çıkmış, çok değerli bir milli kaleci. Çok iyi kurtarışlar yaptı. Uğurcan buranın değerli bir oyuncusu. Hedefimize bir ulaşalım, genel bir durum değerlendirmesi yapılır. Trabzon'un şampiyonluğuna kilitlendik, kimse başka hiçbir şey düşünmüyor" şeklinde konuştu.

Abdullah Avcı son olarak Ahmetcan Kaplan'ın performansıyla ilgili olarak ise "Ahmetcan'ın performansı, bizi maça da onunla başlamayı düşündürdü. Bizim için bir proje. Ayakları yere sağlam basacak. Okuluyla, eğitimiyle, yabancı diliyle ilgili çalışmalar yapıyoruz onun için" diyerek basın toplantısını noktaladı. 

Kaynak: DHA

Trabzonspor Abdullah Avcı Galatasaray-Trabzonspor maçı