Maçın keyfini kaçırdı

Trabzonspor Fenerbahçe Süper Lig
Maçın keyfini kaçırdı
Fenerbahçe'nin stoperi Kim Min Jae kendisine gösterilen kırmızı karta bakarken. Fotoğraf: AA

Ligin en keyifli maçlarından biri olacakken ve maç da öyle başlamışken, Hakem Ali Şansalan sahneye çıktı ve tüm keyfi kaçırdı.

Sonucu futbolcuların belirlediği oyunu seviyor insanlar, dün akşam Trabzon'daki gibi hakem kararlarının belirlediği oyunu değil. İnsanların elinden bu keyfi almayın. Sonra boş tribünlere taraftar da bulamaz hale gelirsiniz. Bu lige para veren yayıncı da bulamazsınız. Trabzonspor-Fenerbahçe maçının özeti buydu.

Maç fişek gibi başlamıştı oysa. Önce Trabzonspor’un atığında Novak’ın müthiş müdahalesi hemen ardından top öbür kalede ve gol. Ferdi’nin getirdiği, Valencia’nın Trabzon defansını karıştırdığı pozisyonda Rossi birinci sınıf bir plase ile Uğurcan’ı avladı.

Maçtan önce Fenerbahçe’nin defansif gücüne dikkat çekmiş ve takım oyununa vurgu yapmıştım. Topun kontrolünün Trabzon’da olsa da pozisyon üstünlüğünün Fenerbahçe’de kalacağını düşünüyordum. Maç bu beklentiler ışığında ilerlerken Ali Şansalan’ın iki müdahaleye iki sarı kartı sonrasında Kim’i oyundan atmasıyla her şey değişti. Açıkçası özellikle ikinci sarı kart çok ağırdı.

Maçın keyfini kaçırdı - Resim : 1
Kim, ikinci sarıdan kırmızı ile oyundan atılmasına tepki gösterdi. Fotoğraf: AA

Hakemin Fenerbahçe’nin en kilit oyuncusunun hatasını kovalarcasına çıkarttığı sarı kart ve vücut dili beni rahatsız etti. Fenerbahçe’nin denge unsurunu çıkartınca işler değişti. Kazanılan serbest vuruşta Altay’a yakışmayan golün de yenmesiyle moraller bozuldu.

Fenerbahçe yerden şutu engellemek için Osayi’yi barajın arkasına koysa da Bakasetas, tersini yaptı, Altay da topu çelmek yerine hata yaptı. Gustavo stopere çekildi, haliyle daha çok geriye yaslanan bir Fenerbahçe ortaya çıktı.

Ancak on kişi kalmasına rağmen sarı-lacivertliler çok da iyi bir mücadele ortaya koydu. Penaltı pozisyonuna kadar Trabzonspor’a ciddi pozisyon şansı tanımadı. Rakibin hızlı oynamasını engelledi. Gustavo’nun stopere geçmesiyle orta alanda rahatlayan Bakasetas maçın sonlarına doğru pas trafiğini hızlandıran isimdi. Yunan futbolcu Trabzonspor’un her şeyi olduğunu yine gösterdi. Penaltı kararı sonrasında Fenerbahçe hak etmediği bir mağlubiyet aldı.

Maçın keyfini kaçırdı - Resim : 2
Atilla Szalai, Cornelius'a ceza sahası içinde yaptığı müdahale sonucu penaltıya sebebiyet verdi. Fotoğraf: AA

Fenerbahçeli oyuncuları ve Pereira’yı kutlamak lazım. Tüm olumsuzluklara ve şanssızlıklara rağmen ortaya ciddi bir performans ve takım ruhu koydular. Evet, maç ve liderlik kaybedildi ama Fenerbahçe oyun olarak asla kaybetmedi.

Burada iş Fenerbahçe yönetimine ve Başkan Ali Koç’a düşüyor. Fenerbahçe kolay hedef haline getirilemez, getirilmemeli.

Trabzonspor Fenerbahçe Ali Şansalan