Trabzonspor'dan Sosa tepkisi

Trabzonspor
Trabzonspor'dan Sosa tepkisi

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, takım kaptanı Jose Sosa hakkında medyada çıkan haberlere tepki göstererek, "Bu tür oyunları planlayanların yaşı kadar benim yöneticilik tecrübem var. Konsantrasyonumuzu bozmaya yönelik spekülasyonlar bunlar." dedi.

Trabzonspor'da Başkan Ahmet Ağaoğlu ve kaptan Jose Sosa basın toplantısı yapıyor. Açıklamalardan satır başları şu şekilde:

AHMET AĞAOĞLU: "TAKIMIMIZIN KONSANTRASYONUNU BOZMAYA YÖNELİK SPEKÜLASYONLAR BUNLAR"

Takım olarak hiçbir sorunumuz yok, lige hazır durumdayız ve inşallah şampiyon olacağız. Yaklaşık ocak-şubat ayından bu yana Sosa sözleşmesini yeniliyor mu gibi haberler sürekli çıkıyor. Maalesef de gündemden düşmek bilmiyor. Bununla alakalı olarak süreç içinde gerek görsel medyada, gerek yazılı medyada çok açık ifade ettik. Kaptanımızla devam etmek istediğimizi söyledik. Jose Ernesto Sosa bizim için sadece bir futbolcu değil, bizimle beraber bu takımın ağırlığını omuzlamış biri. Sürekli olarak bunu ifade etmemize rağmen, son 10 yılın en başarılı kadrosunu oluşturmamıza rağmen ısrarlı bir şekilde başta kaptanımız olmak üzere diğer yıldızlarımızın üstünden sürekli olarak transfer haberleri çıkıyor. Bu tür oyunları planlayanların yaşı kadar benim yöneticilik tecrübem var. Bunların hepsinin farkındayım, tahmin ediyorum ki hepiniz farkındasınızdır. Takımımızın konsantrasyonunu bozmaya yönelik spekülasyonlar bunlar. Önümüzde çok önemli bir süreç var, lig bitimine kadar acelemiz yok, kafamızı bu ve buna benzer konularla meşgul etmesine izin vermeyelim dedi kaptanımız. Bizzat talebi buydu. Gerek kaptanımız ve gerek diğer oyuncularımızın adı gerçek dışı haberlerde çıkıyor. Özellikle son günlerde kaptanımızın eşi üstünden yapılan kirli bir kampanyaya şahit olduk. Bir kadına, anneye aşağılık bir haberlerin yapılması utanç verici bir şeydir. Kaptanımızın çocukları burada büyüyor. Aidiyet duygusuyla buraya bağlı olan kaptanımızın eşine yapılan bu haberleri şiddetle kınıyorum. Kaptanımız ve bütün futbolcularımız bu kentte misafirlerimizdirler. Aidiyet duygusuyla buraya bağlı olan insanlara saygı duymak haricinde bir duyguda bulunamayız. Bize birtakım operasyonlar yapılacağını biliyorduk zaten. Farklı odakların başlattığı algı operasyonlarına bizim taraftar grubumuzun alet olmaması lazım. Bizim tek odağımız kalan maçlarımız olmalı.Bugün takımımızın geldiği nokta eminim ki bazı kişileri ciddi şekilde rahatsız etmiştir. Doğaldır, olasıdır. Biz hiçbir zaman rakiplerimizi düşman olarak görmedik, rakip olarak gördük. Rekabetin olduğu yerde futbol da en üst seviyeye tırmanır. Sosa'yla birlikte yola çıktık, hedefe birlikte ulaşacağız. Geleceğe dair birtakım hedeflerimiz var, her gün yüz yüze yarım saat-1 saat konuşuyoruz. Sezon sonuna kadar konsantrasyonunu sürdürme hedefinde, bizim de ona saygı göstermemiz gerekiyor. Novak'la da sürekli görüşüyoruz. O da 'önümüzde çok önemli bir 8 hafta var, şampiyonluğa gidiyoruz, geleceğim önemli ama bunların hepsinden önemli olan 2.5 senedir hizmet ettiğim ve şampiyonluğu bekleyen takımım' dedi. Mayıs sonuna bırakalım demişti şubatta, ama koronavirüs süreci nedeniyle lig sonuna bırakma kararı aldık. Sözleşmesi biten her oyuncumuzla sözleşme yenileme niyeti içindeyiz. Sosa'yla sadece oyuncu olarak değil, daha farklı planlarımız da var. Defalarca söylememize rağmen bu haberler çıkıyorsa, benim onlarla farklı platformlarda mücadele etmem gerekiyor."

JOSE SOSA: "TRABZONSPOR'DA ÇOK MUTLUYUM"

"Taraftarımız şunu bilsin ki iyi çalışıyoruz ve herkes elinden geleni yapıyor. İlk söyleyeceğim şey onların rahat olmaları ve bizi uzaktan desteklemeleri. Başkanımız beni anlayışla karşıladı. Başkanımızın uygun gördüğü başka bir pozisyonda bile devam edeceğimizi görüşmüştük. Başkanımız herkesin problemini tek tek çözüyor. Ben Trabzonspor'da çok mutluyum. Kulübümüzü aile olarak görüyorum. Futbola konsantre olmak istiyorum. Ne eşime, ne de ailemden herhangi birine yapılan bir söylemin beni üzdüğünü söylemem gerekiyor. Buna izin vermeyeceğimi de. Kızlarım burada doğdu. Burada ne kadar mutlu olduğumu söylememe gerek yok. Başkanımız, yöneticilerimiz, teknik ekibimiz ve bütün herkes, tek bir hedefe odaklandık. İnsanların bize olan desteklerini biliyoruz. Bize olan sevginin ne kadar büyük olduğunu biliyoruz. Onlara hak ettikleri mutluluğu vermek istiyoruz."

Trabzonspor Jose Sosa Sosa sözleşme