Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan çok sert açıklama

haberglobal.com.tr
Süper Lig Trabzonspor Fenerbahçe
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan çok sert açıklama
FOTOĞRAF: Depophotos

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olayların ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Doğan, yaşanan olayların nedeniyle bir taraftar tutuklandığı söyledi.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, basın toplantısında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Fenerbahçe Yönetim Kurulu bizi çok güzel misafir etti. Ligin ilk yarısındaki maçta da hakem katliamına maruz kaldık. İlk maçtaki hakem artık maç yönetemiyor. Trabzonspor'la uğraşan her hakemin sonu aynı olacaktır.

Trabzonspor camiası her zaman tek yumruk halindedir. Her türlü Trabzonlu, Trabzonspor'un hakkını savunmak için her türlü şeyi yapacaktır. İki takım üzerinden kurulan bir lig, iki takım üzerinde oynanan bir oyun var bütün sezon boyunca. Trabzonspor her zaman Anadolu'nun en büyük savunucusu ve abisi olmuştur.

Trabzonspor maçlarında devreye girmeyen VAR'daki sahtekarlar Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında 3 pozisyon devreye girerek pozisyonlara müdahale ediyorlar.

"TARAFTARIMIZ ŞEREFSİZCE BİR SALDIRIYA UĞRADI"

Bizim Fenerbahçe Yönetim Kurulu ile herhangi bir sıkıntımız yoktur. Bizi Kadıköy'de ilk maçta ağırladıkları gibi biz de onları Trabzon'da ağırlamak için telefonla görüştük.

Tüm bunlar üstüne basarak söylemek istiyorum. Trabzon'da arkadaşlarımızı ağırladık hiçbir problem olmadı. İlk golden önce VAR'ın devreye girmemesi, penaltı pozisyonunda kırmızı kartın atlanması, 3. golden önceki faulün verilmemesinin seyircimizi tahrik ettiği doğrudur.

Biz geldiğimiz günden beri adalet diyoruz. Sahada ne olursa olsun, seyircimiz davasında ne kadar haklı olursa olsun sahanın içerisinde müdahale olmaması gerekiyordu. Biz böyle yaparak haklı davamızda da haksız oluyoruz. Yıllardır böyle olduğunu gördük. Bu yaptığımız işler bize fayda sağlamıyor.

Trabzonspor sahasında yaşanan olaylardan dolayı ceza almayı hak etmiştir. Ama bugüne kadar Türkiye'de sahaya birçok yerde su atıldı, stattların yakıldığı, polis arabalarının ters çevrildiği yerler oldu.

Sahaya giren bir taraftar güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirildiği sırada saldırıya uğradı. Sahaya giren taraftar şerefsizce bir saldırıya uğradı. Bu saldırı delikanlılığa da adamlığa da sığmaz. Her şekilde doğrunun da yanında olmamız lazım."