Toni Kroos'un futbolu bırakmasını yasaklayan bir yasa yapılması gerektiğini gösteren 3 acı gerçek!

Haber Merkezi
Real Madrid futbol Ballon d'Or
Toni Kroos'un futbolu bırakmasını yasaklayan bir yasa yapılması gerektiğini gösteren 3 acı gerçek!
Fotoğraf: DepoPhotos

Herkes istediğini yapabilir. Kendisiyle ilgili geleceğine karar vermek o kişinin kendi sorumluluğundadır. Ancak en iyi dönemindeki bir futbolcu futbolu bırakmak istiyorsa bu yasaklanmalıdır.

Toni Kroos'un emeklilik duyurusu futbol elitleri arasında sporda nadiren görülen bir boşluğa neden oldu. Tıpkı Michael Jordan'ın basketbolu bırakması gibi.

Alman futbolcu kramponları astığını açıkladığı anlarda en iyi orta saha oyuncusu olarak öne çıktı. Bunu biz demiyoruz, büyük data diyor.

DribLab'ın Kroos hakkındaki verileri gerçekten ilgi çekici. Alman futbolcu beş büyük ligdeki tüm orta saha oyuncularıyla karşılaştırıldı. Kıta genelinde 509 futbolcudan bahsediyoruz.

Verilere göre bulunduğu mevki için 3 en önemli özellikte Kroos lider çıktı.

İşte Toni Kroos'u günümüzün en iyi orta saha oyuncusu yapan 3 acı gerçek:

Kroos bu sezon 46 maçta 3007 dakika oynadı. Bu süre zarfında oyuncunun başarıyla tamamlanan toplam pas yüzdesi, oyun başına top sürme ve başarılı uzun paslarda alanında 1 numara olduğu görülüyor.

Kroos'un başarılı pas yüzdesi yüzde 95,3 ve bu konuda 1. sırada yer alıyor. Top sürmede maç başına 32,3 istatistiğine sahip. Madridli oyuncu aynı zamanda her 90 dakikada 9,64 başarılı uzun pas atıyor.

Başarılı pas yüzdesine Kroos'a en fazla yaklaşan oyuncu Mateo Kovacic. City'li oyuncu, Alman futbolcunun 1,5 puan gerisinde kalıyor.

Top sürmede ise Kroos'a en yakın isim 27,1 ile Rodri. Tamamlanan uzun paslarda da Rodri 2. sırada ancak maç başına 6,61'de kalıyor.

Bu rakamlar Toni Kroos'un 5 büyük ligdeki 507 orta saha oyuncusu arasında en iyisi olduğunu gösteriyor.

Hatta öyle ki bu rakamlarla Kroos'un Ballon d'Or'u alması sürpriz sayılmaz. Şampiyonlar Ligi'ni de alırlarsa bu ihtimal gerçeğe dönebilir.