TFF Başkanı Nihat Özdemir'den Haber Global'de flaş açıklamalar

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Paris Saint Germain maçında 4. hakem tarafından Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo'ya yapılan ırkçılık sonrası Haber Global ekranlarında açıklamalarda bulundu.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Paris Saint Germain maçında 4. hakem tarafından Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo'ya yapılan ırkçılık sonrası Haber Global ekranlarında açıklamalarda bulunarak "Konunun takipçisi olacağız" dedi.

Özdemir açıklamalarına şöyle devam etti:

İstenmeyen bir olay. Senelerdir FIFA VE UEFA bu tür olayların üzerinde duruyor. Çok şükür bu zamana kadar ülkemizde böyle bir olayla karşılaşmadık. Ama bugün görüyoruz ki belki UEFA'nın elit hakemi olan bir hakem dörtlüsü maçı idare ederken 4. hakem ırkçılığa ışık tutan bir tavırla yardımcı teknik direktör olan Webo'yu oyun dışında bıraktı. Oyun dışında bırakabilirler ancak ırkçılık söylemleri kabul edilemez. Ordaki futbolcular bu duruma tepki gösterdi. Şu ana kadar takip ettiğimiz kadarıyla hakem görevden alındı. Durumu yöneticilerle görüşüyoruz. 

Cezai yaptırım konusunda takibi yapacağız. Irkçılığa ve ayrımcılığa kayıtsız şartsız karşıyız. Önemli olan burada suçu işleyenin ayırt edilerek ceza verilmesi. Burada suçu işleyen 4. hakemdir. Ben istiyorum ki artık takım sahaya çıksın. 4. hakem olmadan ve maçı bitirsin.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

TFF Başkanı Nihat Özdemir Paris Saint Germain