Başakşehir'e destek paylaşımları

Başakşehir
Başakşehir'e destek paylaşımları

Başakşehir, PSG'ye konuk olduğu maçta yardımcı antrenör Pierre Webo'ya ırkçılık yapıldığı gerekçesiyle sahadan çekildi. Paris at Germain dahil birçok kulüp ve kişiden Başakşehir'e destek mesajı geldi.

Paris Saint Germain-Medipol Başakşehir maçı, dördüncü hakeminin, yardımcı antrenör Webo'ya ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle durdu. Medipol Başakşehir, sahaya çıkmama kararı aldı. PSG-Başakşehir maçının hakem kadrosu tamamen değişecek. Maç, bu akşam kaldığı yerden devam edecek. 

Başakşehir'e kulüplerden destek mesajı geldi. 

Fenerbahçe Kulubü Twitter'dan yaptığı paylaşımda Başakşehir'in tweet'ini alıntılayarak "Yanınızdayız! #NoToRacism" notu düştü.

Beşiktaş da Başakşehir'in tweet'ini alıntılayarak "Yanınızdayız, ırkçılığa karşıyız." ifadelerini kullandı.

Galatasaray ise yaptığı paylaşıma  "NO TO RACISM" notu düştü.

Trabzonspor, İngilizce olarak yaptığı paylaşımda "C'est Dommage!!!" ifadelerini kullandı.

Paris at Germain Başakşehir'in paylaşımını retweet etti.

Paris Saint-Germain Kulübü bir paylaşım yaparak "Her türlü ırkçılık, Paris Saint-Germain, Başkanı, personeli ve oyuncularının değerlerine aykırıdır" ifadelerini kullandı.

Bir diğer Fransız kulübü Olympique Lyon "Irkçılığa hayır." derken, İtalyan kulübü Milan, "Ön yargının her türüne, her gün, nasıl ve nerede olursa olsun karşıyız." ifadesini kullandı.

Manchester City'de oynayan Sterling ve Laporte da "Irkçılığa hayır." paylaşımında bulundu.

Karabağ FK da Başakşehir'e destek verdi.

UEFA'DAN IRKÇILIĞA TEPKİ 

UEFA, PSG-Medipol Başakşehir maçı hakkında soruşturma açılacağını belirterek, "Ayrımcılığın hiçbir türüne futbolda yer yok." açıklamasını yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) "Irkçılık asla kabul edilemez... Şiddetle kınıyoruz. Konunun takipçisiyiz. Temsilcimiz Başakşehir’in yanındayız" açıklaması yaptı.

TFF bir açıklama daha yaparak "Seninleyiz Pierre Webo! Üyesi olduğumuz UEFA’nın, yıllardır sürdürdüğü ırkçılıkla mücadelesini göz önüne alarak, yaşananları titizlikle inceleyeceğine ve gerekli cezayı vereceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Temsilcimiz Başakşehir’in teknik ekibinden Pierre Webo'ya karşı sarf edilen ırkçı sözleri şiddetle kınıyor, UEFA tarafından gereken adımların atılacağına inanıyorum. Sporda ve hayatın tüm alanlarında ırkçılığa ve ayrımcılığa kayıtsız şartsız karşıyız." dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop "Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Başakşehir futbol takımımızın Yardımcı Antrenörü Pierre Webo’ya yönelik, maçın 4. Hakemi, Romanya Futbol Federasyonu'ndan Sebastian Costantin Coltescu’nun ırkçı ifadelerini kınıyor, her alanda bu ayrımcılığı lanetliyorum" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu "Irkçılık insanlık suçudur! Temsilcimiz Başakşehir’in yanındayız." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "Irkçılık tüm insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur! Bu onurlu duruşunuzda yanınızdayız" açıklaması yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Demba Ba'nın sözünü paylaşarak "Avrupa yine bildiğimiz gibi. Batı dünyasında giderek yükselen İslamofobi ve ırkçılık hareketleri insanlığın kalbine nefret tohumu ekiyor." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İngilizce paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu "NO TO RACISM" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da destek mesajı paylaştı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül "Irkçılık insanlığa karşı işlenen bir suçtur!" diye konuştu.

'li Kimpembe "Irkçılığa hayır" paylaşımı yaptı.

PSG'nin dünya yıldızı Kylian Mbappé de ırkçılığa tepki gösterdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim Instagram hesabından paylaşım yaptı.

Başakşehir'e destek paylaşımları - Resim : 1

MKE Ankaragücü "IRKÇILIK HASTALIKTIR..! Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil eden Medipol Başakşehir’in yardımcı antrenörü Pierre Webo’ya, maçın 4. hakemi tarafından yapılan ırkçı söylemleri şiddetle kınıyoruz. Yanınızdayız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

Başakşehir