Takımın potansiyeli heyecan verici

Fenerbahçe
Takımın potansiyeli heyecan verici

Fenerbahçe, Kasımpaşa deplasmanından 6-0'lık farklı galibiyetle dönerken takıma dair umutlar da yeniden yeşerdi. Ancak sarı-lacivertliler için bu sezon en değerli olgu sabır... Jesus'un aklındaki takım ve oyun netleşirken Valencia, Zajc, Emre Mor ve genç 10 numara Arda Güler dikkat çekiyor.

Geçen hafta Ümraniye maçında karalar bağlanırken, dünkü Kasımpaşa maçıyla yeniden yeşeren umutlar var artık elde. Ümraniye maçı ne kadar ölçü alınmamalıysa, Kasımpaşa maçı da o kadar havaya sokmamalı. Sabır, Fenerbahçe için birçok şeyden daha değerli bu sezon. Ama görünen bir gerçek var ki Fenerbahçe’nin elinde heyecan veren bir kadro var. Bazı oyuncuların yapabileceklerinin sınırı yok gibi duruyor ve bu da heyecan veriyor.

Kasımpaşa, İstanbulspor’la birlikte şu ana kadar izlediğim en kötü takım. Özellikle defans arkasına atılan toplarda çaresiz kaldılar. Şunun da altını çizelim, Fenerbahçe tek pasta ve öyle delici ataklar yaptı ki zaten yıkılmaya yer arayan Kasımpaşa, darmadağın oldu. Kırmızı kartın ardından da maç bitti.

Takımın potansiyeli heyecan verici - Resim : 1
Fenerbahçe'de Enner Valencia iki maçta kaydettiği 4 golle sezona etkileyici bir giriş yaptı. Fotoğraf: AA

JESUS'UN İSTEDİĞİ TAKIM...

Jorge Jesus, orta sahayı hızla geçen bir takım istiyor. Bu yüzden kaleci Altay da dahil defans hattı topu çabuk kullanıyor. İlk gol Altay’ın pasıyla geldi, ikinci golde Gustavo atağı başlattı. Kanatlar bu kadar iyi işleyip, elde müthiş yetenekli oyuncular olunca 6 atan bir o kadar da kaçıran bir Fenerbahçe izledik.

Valencia geçen seneden kaldığı gibi devam ediyor. İki haftada attığı 4 golden ziyade hücumdaki liderliği etkileyici olan. İstiyor, ısırıyor, rakip stoperleri yıpratıyor. Attıklarından daha kolaylarını kaçırmasının sebebi de zaten ortaya koyduğu bu müthiş efor yüzünden. Takımın en büyük golcü yatırımı Joao Pedro yokken, Fenerbahçe’nin iki haftada 9 gol atması, hücum hattının zenginliği ve Jesus’un oyun stratejisinin bir ürünü.

Takımın potansiyeli heyecan verici - Resim : 2
Arda hocasından uyarıyı alınca önce gol geldi, rahatlayıp doğruları yaparak bir gol daha buldu... Fotoğraf: AA

TAKIMIN PIRLANTASI!

Portekizli hoca kafasındaki 11’i oturtmuş gibi. 9 ismin yeri garanti, diğer iki oyuncu performansa göre girip çıkacak. Jesus’u bu maçta çok daha yakından izleme şansını yakaladık. Hoca maçı yaşıyor, sürekli oyunun içinde. Rakip 10 kişi ve farka rağmen disiplinden taviz vermiyor. Arda’nın bir pozisyonda yaptığı hataya gösterdiği sert uyarıyı sanırım sadece stattakiler değil Kasımpaşa’da oturanların ciddi bir kısmı duymuştur. Gelelim takımın pırlantası Arda’ya. Bambaşka bir yetenek. Ama o da hemen kendini göstermek istediği için bazen sabırsız davranıyor. Hocasından uyarıyı alınca önce gol geldi, rahatlayıp doğruları yaparak bir gol daha buldu. Fenerbahçe 10’u çok seviyor.

BİR DÜNYA YILDIZI GİBİ...

Emre Mor’dan bahsetmezsek bence çok şey yarım kalır. Maçın her anında var. Disiplinli, tekme yemekten korkmuyor, ileri geri sürekli oyunun içinde. Sürati, top kontrolü, oyun zekasıyla bir dünya yıldızı gibi. Bu performansıyla Milli Takım’ı hak ediyor. Kuntz’un Ferdi, Arda ve Emre Mor’u mutlaka 11’e monte etmesi lazım. Bunu yaparsa Milli Takımımız seviye atlar.

Bir de Zajc‘ın orta sahaya getirdiği kaliteyi unutmayalım. Jesus’un kafasındaki soru işaretlerini sildi ve formasını aldı. Yönetim sözleşmesi bitecek olan Zajc’la bir an önce kontrat yenilemeli. Kısacası Fenerbahçe herkese potansiyelini ve hücumcu yapısını göstermiş oldu. Kimse Fenerbahçe’siz bir şampiyonluk yarışını aklının ucundan bile geçirmesin.

Kaynak: Haber Global TV

sercan hamzaoğlu sercan hamzaoğlu fenerbahçe Kasımpaşa-Fenerbahçe maçı