Sol bek Ferdi!

Sol bek Ferdi!
Ferdi Kadıoğlu maç sonunda sözleşmesi hakkında gerekli açıklamaların kulüp ve menajeri tarafından yapılacağını söyledi. Fotoğraf: AA

Teknik direktörsüz, eksiklerle dolu Slavia Prag, Fenerbahçe karşısına bir oyun planı ile çıktı. Fenerbahçe hiçbir kulvarda iddiası olmayan bir takıma dönüştü. Gecenin tek güzel tarafı Ferdi ve Arda'nın performanslarıydı.

Gecenin tek güzel tarafı; Ferdi ve Arda. Olumsuz tarafları o kadar çok ki yaz yaz bitmez… Ama biz bir yerden başlayalım. Birçok eksikle İstanbul’a gelen rakibi karşısında bırakın pozisyona girmeyi tek isabetli şut bile atamayan bir Fenerbahçe vardı ilk yarıda. Slavia Prag maçı istediği gibi kontrol etti… Rakibin oyun planı var, o kadar eksiğe, teknik direktörsüz oynamasına rağmen.

Rakip sürekli hareket halinde. Yerinde durmuyor ve Fenerbahçe’ye boş alan bırakmıyor. Fenerbahçeli oyuncular ise durarak oynuyor herkes topu ayağına bekliyor. Rakipte üst düzey yetenekli oyuncu sayısı yok denecek kadar az ama adamlar takım oyunu oynuyor. Herkes ne yapması gerektiğini biliyor ona göre sahada yetenekleri ve gücü ölçüsünde mücadele ediyor.

Avrupa ile Türkiye arasındaki fark bu. Taktik, teknik, plan, program olarak çok gerideyiz. Önce bununla yüzleşelim. Slavia Prag, bu sezon Avrupa’daki ilk deplasman galibiyetini Fenerbahçe karşısında alıyor. Bu da tesadüf değil.

İsmail Kartal, iki kupa kazanması muhtemel bir takıma geldi. Hatta kendisi üç kulvarda birden yoluna devam eden tek takım olduklarını söylüyordu. Dün akşam lig ve kupadan sonra belki de son kulvara da havlu attı. Tüm bunlar bir ay içinde oldu. Her basın toplantısında “Ben Fenerbahçeliyim, bu camianın evladıyım” diyor.

Senin Fenerbahçeliliğinden kimsenin şüphesi yok. Bunu biliyoruz hocam. Sen bize taktik, teknik olarak bu takıma ne verebildin biz bunları konuşmak, bunları görmek istiyoruz. Küme düşme hattındaki bir takıma gelmedin. Üç kulvar diyordun amacı kalmayan kulvarız bir takım sunuyorsun.

Bir takım bu kadar kırılgan olamaz, olmamalı. Formanın ağırlığını ve ciddiyetini bilemeyen bir topluluk var sahada. Kadıköy’de taraftar Sosa’yı ıslıklıyor… Nasıl ıslıklamasın? Sosa senin kariyerine ve yeteneklerine bu futbol yakışıyor mu? Senden herkes çok şey bekliyor ama futbolu bırakmışsın farkında değilsin. Nazım, Zajc, Osayi, Mert Hakan, Valencia… Vasatı aşan yok.

Yazının başında söylemiştim gecenin tek güzel tarafı Ferdi ve Arda. Ferdi takımın jokeri, dün yine sol bekte oynamak zorunda kaldı. Buna rağmen bir gol ve bir asistle takımını ayakta tuttu. İsmail Kartal haklı olarak isyan ediyor, mecburiyetten Ferdi’yi sol bek oynattığını söylüyor. Koca Fenerbahçe yıllardır bir sol bek alamıyorsa ben burada hatayı planlamayı yapanlarda ararım. Yönetimin yıllardır yaptığı kronik hatalar yüzünden Fenerbahçe acı çekiyor.

Düşünün takımın skoru değiştirecek en kritik oyuncularından biri sol bek oynamak zorunda kalıyor. Biz şaşırıyor muyuz, asla! Bu takımda Dirar bir sezon sol bek oynadıktan sonra artık hiçbir şeye şaşırmamak lazım. Mesut Özil sol bek oynasa şaşırmayacak durumdayız. İş o hale gelmiş durumda. Sonuç olarak Fenerbahçe bir hedefinden daha kopmak üzere. Umarız haftaya Fenerbahçe Beko’yu kendine örnek alan ve Prag’da arma için savaşan bir takım izleriz.