Süper Lig yayın ihalesine kim ne kadar teklif verdi?

Türkiye
Süper Lig yayın ihalesine kim ne kadar teklif verdi?

Türkiye'de futbol severler Süper Lig için devam etmekte olan yeni yayın ihalesi sürecini takip etmekte. Yayıncı kuruluşların ilk teklifleri Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği kabul etmedi.

Futbolda 2022 - 23 sezonundan itibaren Spor Toto Süper Lig ve 1. Lig maçlarının yayın hakları maksatlı gerçekleştirilen ihalede ilk teklif verme süreci bitmiş durumda. İhaleye katılan firmaların 14'ü normal yayın, 1’i bahis sitesinden yayın yapmak için teklif verdi. NTV Spor Özel'den İsmail Keleş'in haberine göre işte ayrıntılar...

SÜPER LİG YAYIN HAKLARI İÇİN KİMLER TEKLİFTE BULUNDU?

Paketlerin tamamı için yalnızca iki firma teklifte bulundu. Mevcut yayıncı beIN Sports ile Saran Medya tüm paketlere teklifte bulunurken; TRT, Turkuaz, Türk Telekom, Sportsradar ve Türk Telekom ise haber amaçlı özet vs. yayınlarına talip oldu.

süper lig yayın hakları

YENİ İHALE İÇİN TEKLİFLER NE KADAR?

Beş yıllık bir süre için en yüksek teklif yıllık 2 milyar TL olarak gerçekleşti. Yaklaşık olarak 146 milyon Dolar'a tekabul eden bu miktar yüzde 10 oranında artış gösterebilecek. İlk teklif yıllık 2 milyar 500 milyon TL olacaktı; fakat daha sonra bu rakam 2 milyar TL'ye indi.

Yayın ihalesi için verilen ikinci teklifse 5 yıl için 500 milyon Dolar oldu. İkinci teklifte gelir paylaşımı da önerildi.

Kuruluşlar hafta sonuna kadar yeni tekliflerini TFF'ye iletecek. Hafta sonu yapılacak olan pazarlıkların neticesinde yayın ihalesinin sonucunun Pazartesi günü açıklanması yönünde ön görüler bulunuyor.

Süper Lig Süper Lig yayın ihalesi Bein Sports TRT Turkuaz türk Telekom türk Telekom dolar maç yayın ihalesi