Stefan Kuntz: Bu mağlubiyet bizi çok ileri götürecek

A Milli Takım Japonya
Stefan Kuntz: Bu mağlubiyet bizi çok ileri götürecek
FOTOĞRAF: AA

A Milli Futbol Takımı'mızın teknik direktörü Stefan Kuntz, Japonya maçının ardından yaptığı açıklamada, "Ders çıkaracağız, Bertuğ kesinlikle bu maçların galip oyuncusu. Her mağlubiyet insanı üzer. Hem rakibi, hem de denediklerimizi dikkate aldığımızda, bu mağlubiyet bizi çok ileri götürecek" dedi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Japonya ile oynanan hazırlık maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Alman hoca, basın toplantısında yaptığı değerlendirmelerde şu ifadeleri kullandı:

"İlk yarı çok kötüydük. Rakibe sırtı dönük dikkat etmemizi ve geçiş oyununda çok şiddetli olduklarını söyledik. 3 golü de böyle yedik. Bireysel hatalar da vardı. Fizik yönünden Japonya ile mücadele edemedik. Ama maç sonunda istediğim duruma geldim. Maçta bazı bulguları, oyuncuları görmek istiyordum. Onlarla ilgili ve oyunumuzla ilgili fikir edindik. Ders çıkaracağız.

"BERTUĞ MAÇIN GALİP OYUNCUSU"

Pozitif bir şeyle bitirelim, Bertuğ Yıldırım kesinlikle bu maçların galip oyuncusu. Aslında bugün maç sonunda istediğim duruma geldik. Şöyle ki, maç içinde bazı bulguları, bazı oyuncuları görmek istiyorduk. Daha farklı fikirler edindik. Bu maçtan ders çıkarıp bir sonraki maça daha iyi hazırlanacağız.

Her mağlubiyet insanı üzer. Hem rakibi, hem de sahada denediklerimizi dikkate aldığımızda, bu mağlubiyet bizi çok ileri götürecek. Kulakları tıkamak yerine gözleri açmak daha önemli. Bu maçtan doğru dersleri çıkarıp kendimi Hırvatistan maçına daha iyi hazırlanabilecek durumda hissediyorum."

"HEP SORGULANAN BEN OLUYORUM"

Taraftarların söylediklerini anladğını belirten teknik adam, "Taraftarın söylediklerini de Türkçem ile anlıyorum. Geçen seneden beri kimse hocayı korumuyor. Hep sorgulanan, soru işareti olan hoca! Ama kesinlikle konu bu değil. 20 maç yaptık, 5'ini kaybettik. Bunlar sıralamada üzerimizde olan takımlar. Üzerinde çalışmamız gereken başka konular.

"BAZI OYUNCULAR TAKTİKSEL KOŞU YAPMADI"

Hırvatistan maçına kadar birçok maç oynayacaklar. Bazıları yeteri kadar süre alamadığı için belki de tempoyu yakalayamadılar. Bir şeyleri Milli Takım olarak elde etmek ve başarmak istiyorsak, herkes kendini ve oyunu geliştirmesi için bir şeyler yapmalı! Ermenistan maçında bazı oyuncular 12 km üstü koştu. Bu artık standart diyebiliriz. Bu maçta hava çok sıcaktı. Bazı oyuncular taktiksel koşuları yapmadı" ifadelerini kullandı.

"JAPONYA İLE AYNI SEVİYEDE DEĞİLİZ"

60 yaşındaki çalıştırıcı Japonya ile aynı seviyede olmadıklarını vurgulayarak, "Onlar bizden çok daha iyi oynadı. Eğer hoca ile ilgili insanlar olumlu bir şey söylemek istiyorlarsa, 'Genç oyuncuları maçlarda ne zaman oynatacağını bildiği' olabilir. Arda Güler'de de benzer şeyi yaşadık. Doğru zamanda oynattık ve karşılığını çok güzel şekilde aldık.

Fizik olarak oyunculara yardımcı olamıyoruz, bunu kulüplerinde geliştiriyorlar. Biz onlara tavsiyelerde bulunuyoruz. Bazı oyuncular buna çok önem vermiyorlar belli ki! Ama bazı oyuncular ise üzerinde çalışıyorlar ve bunu çok ciddiye alıyorlar" yorumlarını yaptı.

Kaynak: Haber Global TV

A Milli Futbol Takımı A Milli Takım Türkiye-Japonya Maçı Türkiye hazırlık maçı A Milli Takım Haberleri stefan kuntz