TFF Süper Lig'de 26. haftanın VAR kayıtlarını açıkladı...

Haberglobal.com.tr
VAR kayıtları TFF Süper Lig VAR MHK son dakika son dakika haber

Son dakika haberine göre Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'de 26. haftanın VAR kayıtlarını açıkladı. Kayıtlar video olarak yayınlandı.

Son dakika haberine göre Türkiye Futbol Federasyonu; Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi, Yabancı TV Hakem Gözlemciliği uygulamalarının ardından VAR kayıtlarıyla ilgili uygulamayı da hayata geçirdi.

Süper Lig'de 26. haftadan (geçen hafta) itibaren maçın hakeminin VAR monitörüne çağrıldığı pozisyonların kayıtları sesli ve görüntülü olarak kamuoyu ile paylaşılmaya başladı.

On Field Review (OFR), Sahada İnceleme olarak tanımlanan, yani sadece maçın hakeminin VAR monitörüne gidip izlediği pozisyonlar için bu uygulama geçerli oluyor.

Süper Lig maçlarında maçın hakeminin VAR monitörüne gittiği pozisyonların görüntüsü ve konuşmaları, haftanın tüm müsabakalarının tamamlanmasından bir gün sonra TFF Youtube kanalı ve Facebook hesaplarından kamuoyu ile paylaşıldı. Uygulamaya bundan sonra da devam edilmesi planlanıyor.

VAR KAYITLARI AÇIKLANAN MAÇLAR

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in 26'ncı haftasında oynanan karşılaşmaların VAR kayıtlarını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'deki karşılaşmaların VAR kayıtlarının açıklanacağını belirtmişti. Süper Lig'de 26'ncı haftasında oynanan maçların ardından VAR kayıtları açıklandı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Youtube kanalından hakemlerin VAR monitörüne çağırıldığı bütün pozisyonlar ses kayıtlarıyla birlikte paylaşıldı.

VAR konuşmalarının paylaşıldığı maçlar şu şekilde:

Kasımpaşa - Fatih Karagümrük

Hatayspor - Sivasspor

Alanyaspor - Adana Demirspor

Gaziantep FK - Samsunspor

Pendikspor - Trabzonspor

Başakşehir - Kayserispor