Okan Buruk duyurdu: "Gomis artık Galatasaray forması giymek istemiyor!"

Galatasaray Okan Buruk
Okan Buruk duyurdu: "Gomis artık Galatasaray forması giymek istemiyor!"

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, takımın gol silahlarından Bafetimbi Gomis'in sezonun geri kalan bölümünde forma giymek istemediğini ve kararının kesin olduğunu kendilerine ilettiğini açıkladı.

Galatasaray, Süper Lig'in 31. haftasında sahasında Fatih Karagümrük'le 3-3 berabere kalarak şampiyonluk yolunda kritik bir 2 puan kaybetti.

Mücadelenin ardından açıklamalarda bulunan teknik direktör Okan Buruk, Icardi'nin henüz tam iyileşmemesi sebebiyle maça Zaniolo'yla başlamak durumunda kaldıklarını belirterek, flaş bir açıklamada bulundu. Buruk, Bafetimbi Gomis'in artık Galatasaray forması giymek istemediğini söyledi.

Okan Buruk'un konu hakkında yaptığı kısa açıklama şu şekilde:

"Maçtan önce santrfor opsiyonlarımızdan biri Gomis'ti. Perşembe günü antrenman öncesi bana geldi, bundan sonra oynamak istemediğini söyledi. Genel olarak daha az süre bulduğu için bundan sonra Galatasaray forması giyip, oynamak istemediğini ifade etti. Onu çok seven, değer veren biri olarak, takım içerisinde önemli bir rolü alan biri olarak ona söylediğim, ona takımın ihtiyacı olduğu, son 7 maçta bizlerin ona ihtiyacı olduğunu, onun Galatasaray içerisinde değerli olduğunu tekrar hatırlatmak istedim. Kendisi için bunu gurur meselesi olduğunu, bundan sonra oynamak istemediğini tekrar söyledi. Burada önemli olan Galatasaray forması. Taraftarlara olan sorumluluğumuz var. Bu benim için çok büyük sürpriz oldu. Başkanımız da kendisi ile konuştu. Dün de bel ağrısı nedeniyle antrenmana çıkmadı. Bugün de onu burada oynatma şansımız olmadı. Bundan sonraki kararla ilgili yönetimimiz karar verecek. Biz çok çaba sarf ettik. Bundan sonra oynamayacağını, son kararının bu olduğunu, bunun değişmeyeceğini söyledi. Bununla ilgili gerekli kararı yönetimimiz verecektir diye düşünüyorum."

DURSUN ÖZBEK: "DAVRANIŞ BİÇİMİ KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Bafetimbi Gomis'i Türkiye'ye kendisinin getirdiğini belirterek, "Olayı dün Florya'da öğrendim. Davranış biçimi kabul edilebilir değil. Galatasaray'ın bir profesyoneli, Galatasaray'a hizmet etmelidir. Kendisiyle konuştum. Sahadaki patron Okan Hoca. O nasıl takdir ederse, herkes saygı duyacak. Yönetim Kurulu'nda bunu konuşacağız. Buradaki davranış biçimini kabul etmiyorum." şeklinde konuştu.

Yönetim Kurulu toplantısının ardından Gomis'in kadro dışı bırakılması bekleniyor.

Bu sezon Galatasaray formasıyla 21 Süper Lig maçında 670 dakika şans bulan Gomis, 8 gol kaydetti.

Galatasaray kariyerinde toplamda 84 maça çıkan 37 yaşındaki Fransız golcü, 51 gol - 9 asist üretti.

Gomis Galatasaray

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray Okan Buruk Bafetimbi Gomis Galatasaray transfer haberleri