Fenerbahçe'de Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı'na Uğur Dündar seçildi

Spor haberleri Fenerbahçe

Fenerbahçe’de Yüksek Divan Kurulu üyeleri, başkan seçimi için oylarını kullandı. Uğur Dündar 824 oyla seçimin kazananın oldu.

Fenerbahçe camiası, yarınki Galatasaray derbisi öncesinde bugün farklı bir heyecan yaşadı. Yüksek Divan Kurulu’nda üyeler, başkan seçimi için oylarını vermek adına sandık başına gitti. Seçim, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapıldı, toplantı saat 10.00’da başladı. 

Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu (YDK) toplantısında oy kullanma işlemi tamamlandı. Kullanılan oyların sayımına başlandı.

UĞUR DÜNDAR KAZANDI

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu (YDK) Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda 1871 oyun 824'ünü alan Uğur Dündar başkanlık koltuğuna otururken, Vefa Küçük 799, Nail Kır 122, Sait Yılmaz 117 oy aldı. 9 oy ise geçersiz sayıldı.

Fenerbahçe'de Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı'na Uğur Dündar seçildi - Resim : 1

“ÇOCUKLUK HAYALİM ŞİMDİ GERÇEKLEŞTİ”

Olağanüstü seçimli genel kurulun ardından açıklamalarda bulunan Uğur Dündar, “Orta okul yıllarında Dolmabahçe Stadyumu’nun denize bakan tribünün gişelerinin altında futbolcuların çıkış kapısı vardı. Ben o yaşlarda Fenerbahçe’nin İstanbul Ligi’nde en alt sıralarda yer alan Emniyet, Adalet, Beyoğluspor, Beykoz gibi takımlarıyla Fenerbahçe’nin yaptığı maçlara gider kimi zaman lapa lapa yağan kar altında maçtan sonra bizim futbolcularımızın çıkışlarını beklerdim. Lefterleri, Şerefleri, Can Bartuları, Basri Dilimlileri, Naci Erdemleri dikkatle süzer ve günün birinde acaba ben bu kulübe bir katkıda bulunabilecek miyim diye düşler kurardım. O çocukluk hayalim şimdi gerçekleşti. Bunda Fenerbahçe kazandı. Fenerbahçe için birlik ve bütünlük mottosuyla yola çıkan bu ekibe gönüllü katkılarda bulunan çok değerli çalışma arkadaşlarıma, yönetimde görev alacağımız çok değerli ekibe sonsuz teşekkürler ediyorum. Biz Fenerbahçe’de mevcut olan fay hatlarını derinleştirmek için değil tam tersine kırgınlıkları gidermek, birlik ve bütünlük içinde olmayı sağlamak, Yüksek Divan Kurulu üyelerine hak ettikleri saygıyı ve ilgiyi göstermek, hiçbir gizli ajandası olmayan bir Uğur Dündar olarak her zaman açık tutacağım. Kapımdan bütün Yüksek Divan Kurulu üyelerinin rahatlıkla girebileceği ve kulübümüzün yönetimini başarılı kılmak için elimizden gelen tüm gayreti sergileyeceğimiz bir dönemi başlatıyoruz. Ben Başkan Ali Koç ile adaylığımı ilan etmeden önce yaptığım görüşmede kendisine birlik ve bütünlük için yola çıktığımızı, kimsenin adamı olmayacağımı Fenerbahçe’nin adamı olarak görev yapacağımı net bir şekilde söyledim. Bu sözümün hayata geçtiğini sizler de tanıklık edeceksiniz. İnşallah çok güzel bir çalışma ortamı sağlayacağız ve dediğim gibi bundan Fenerbahçe güçlü çıkarak kazanacaktır. Fenerbahçe’nin güçlü olduğu, birlik ve bütünlük içinde neleri başarabileceğini 3 Temmuz’da hep birlikte yaşadık. İşte bu muazzam gücün çeşitli fay hatlarıyla parçalanıp bölünmesi hiçbir Fenerbahçelinin işine gelmez. Fenerbahçe’nin birliği ve bütünlüğü Türkiye’de özlenen birlik ve bütünlüğün teessüsü yolunda atılmış ciddi bir adımdır ve Türkiye için bir umut ışığıdır. Listemiz kazandı ama en büyük kazanan şanlı tarihe sahip kulübümüzdür. Oylarıyla beni destekleyen YDK üyelerine çok teşekkür ediyorum, oy vermeyenlere de teşekkür ediyorum. Centilmence bir yarış sürdüren değerli rakipleri kutluyorum. Her zaman kazanmak önemli değildir, yarışmak da ayrı bir anlam taşır. En zor yolculuklar ilk adımı atmakla başlar. Umut ediyorum ve şu mübarek günde dua ediyorum ki inşallah bu dargınlıkları, kırgınlıkları sona erdirmek bize nasip olur” diye konuştu. 

"TÜM CAMİALARA ÖRNEK OLACAK"

Seçimin ardından konuşma yapan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yıllardır tanıdık olmadıkları bir sahneye tanık olduklarını ifade ederek, "Öncelikle yıllardır Yüksek Divan Kurulu'nda böyle çekişmeli bir yarışa şahit olmadık. 3, 4 adaylı bir yarışma görmedik, ben hatırlamıyorum. 4 bin küsur üyeden 3 bin 72'si aidatları ödedi. 1871 rekor oy kullanma açısından. Fenerbahçe camiası en büyük alkışı hak ediyor. Ben emeği geçen 4 aday için çalışan, sandıkta görev alan ve kurula, şahsım ve yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum. Tüm camialara örnek olacak bir seçim yarışı, günü ve neticesinde de açıklanan seçim sonucunu hep beraber ürettik. Bir kez daha Fenerbahçeli olarak övünmemiz için bir vesile olduğunu düşünüyorum. Vefa Küçük, sizinle ilk doğru dürüst tanışmamız 4 Temmuz 2011 günüydü, neye uğradığımızı şaşırdığımız ortamda camianın büyüğü olarak ilk ve tek gelen sizdiniz. Ondan sonra sizi daha yakından tanıdım. Sizin orada bulunmanızın neler ifade ettiğini o an siz tam anlayamadınız ama geriye döndüğümüzde orada sizi herkesten önce görüp, bize telkinde bulunmanız paha biçilemez olaydı. Zaman içerisinde beraber çalıştık, o süre boyunca da bize yapmış olduğunuz büyüklük, ağabeylik, rehberlik ve görüş ayrılıkları... Ama her zaman dediğiniz uyumlu çalışmayı veya diğer camialarda gösterilen uyumsuz çalışmaları, ne Aziz Yıldırım ne de benim dönemimde yaşatmadınız. Onun için başkan olarak camia adına size çok çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Uğur Dündar'ın son aday olarak göreve talip olduğunu dile getiren Ali Koç, "Bundan sonraki dönemde 2 yıl boyunca YDK başkanı Uğur Dündar olacaktır. Ben onunla özelde yaptığım konuşmayı paylaşayım. Uğur Bey'in de ifade ettiği birlik, barış ve beraberlik çerçevesinde sözünün eri olarak biliriz, inşallah onlar gerçekleşir" şeklinde konuştu.

VEFA KÜÇÜK: ÖMRÜM YETTİKÇE KULÜBÜMÜN YANINDA YER ALMAYA DEVAM EDECEĞİM

Vefa Küçük ise yaptığı açıklamada, Uğur Dündar'ı tebrik ederek, "4 sene birlikte uyum içinde çalıştığımız Ali Koç'a ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Ben 1 oyla kaybettim küsmedim, kulübümü terk etmedim, hizmetten imtina etmedim. Bugün de Uğur Dündar'ın divan başkanlığında ömrüm yettikçe kulübümün yanında yer almaya devam edeceğim" dedi. 

Fenerbahçe'de Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı'na Uğur Dündar seçildi - Resim : 2

ALİ KOÇ SARAN'LA BİR ARAYA GELDİ

 YDK başkan adaylarının açıklamalarının ardından salona gelen Sadettin Saran, oyunu kullandı. Salonda başkan Ali Koç ile görüşen Saran’ın başkana sarılması dikkati çekti. İkili kısa bir süre sohbet etti. Saran daha sonra salonda yer alan YDK üyeleri ile fotoğraf çektirdi. 

Fenerbahçe'de Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı'na Uğur Dündar seçildi - Resim : 3

VEFA KÜÇÜK: ONUN SEVİYESİNE İNEREK CEVAP VERMEM

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu (YDK) Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda başkanlığa yeniden aday olan Vefa Küçük, açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'de Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı'na Uğur Dündar seçildi - Resim : 4

Uğur Dündar'ın kendisine yönelik eleştirilerine cevap vererek konuşmasına başlayan Vefa Küçük, "Bana ismen zikrederek sataşana onun seviyesine inerek değil, kendi seviyem ve karakter cevabı en son cevap vereceğim. Ben sizlerin oyuyla 2014 yılından beri 8 sene süre zarfında 2 başkanla çalıştım. Önceki başkanımızın listesinde yer alan Mithat Gün'e sevgi ve saygılarımı sunarak onun şahitliğine sığınıyorum. Aziz başkanla çok uyumlu, ona faydalı, önünü açan faaliyetlerini destekledim. Zaman zaman fikir birliği, bazen ayrılıklar oluştu. Fikir birliği ve ayrılığı Fenerbahçe'ye daha iyi değer kazandırmak için olan bir mütalaadır. Ali Koç ile 4 seneden bu yana gayet uyumlu bir şekilde çalıştım. İnşallah 2 sene sonrada kendisiyle çalışmak nasip olur" diye konuştu.

"SİZLER NE YAPTINIZ Kİ BANA HESAP SORUYORSUNUZ"

Fenerbahçe'nin 32 yıllık üyesi olduğunu vurgulayan Vefa Küçük, "Yönetim kurullarında bulundum, Fenerbahçe'ye buradaki binayı yaptırdım hediye ettim, şuradaki havuzu yaptım kulübe armağan ettim. Sizler ne yaptınız ki bana hesap soruyorsunuz. Ben Fenerbahçe'ye bunları yaptım. Her şeyi inkar edebilirsiniz ama eserlerim ortada duruyor, bunu kimse inkar edemez. Ben 2014 yılından beri yaptığım divan kurulu başkanlığımın yanı sıra 6 sene Futbol A.Ş'de bağımsız üye oldum. Kimsenin adamı olmadım, geçmişte de olmadım, gelecekte de olmuyorum. Fenerbahçe'ye 1 dakika dahi zaman ayırmamış, devamsızlıktan sınıfta kalmış, 20 senedir buralarda gözükmemiş, sorumluluğun altına elini uzatmamış kişi gelmiş beni suçluyor. Benim bir yanlışım varsa kabul ediyorum. 4 sene Aziz Yıldırım ile, 4 sene de Ali Koç ile çalışırken onlarla olan mesaimi kimseyle bölüşmedim. Bunları böyle yapsaydım daha iyi miydi? Diğer kulüplerde örnekleri var. İkiye bölünmüşler. Ben bu ikiye bölünmüşlüğü önlemek için gayret ettim" şeklinde konuştu.

"AYNI YOLDA DEVAM EDECEĞİM"

Pandeminin son 1 yıldır görev yapmasına engel olduğunu ifade eden Vefa Küçük, "O görev süresi içerisinde boş durmadım, belli projeler üreterek başkana sundum. Bunlardan bir tanesi kendi aramızda 25 kişilik heyet seçecektik, 5 divan heyetiyle hareket edecektik. Diğer başkan adayları da aynı şeyleri söylüyor. Bu Fenerbahçe'nin iyiliği için yapılmıştır. Önerinin kimden geldiği önemli değildir. Ben bugün karşınızda uyumlu çalıştığım, başkanlarla ihtilaf yapmadığım için bazıları tarafından eleştiriliyorum. Aynı yolda devam edeceğim. Seçildiğim zaman yeniden uyumlu çalışmayı vadediyorum. Nail Kır, Sait Yılmaz ve ben 3'lü devam ederken Fenerbahçe'de sınıfta kalan 4'üncü aday ortaya çıktı. 20 senedir bu arkadaş neredeydi Fenerbahçe'ye ne yaptı. Fenerbahçe'nin neresinden ne tuttu. Ben kendisini TV'ye davet ettim katılmadı. Benimle Vefa Lisesi'nde bir sene arkadaşlığımız oldu. O zamanda herhalde başarısız olduğu için sınıfta kalmış ikinci senesiydi. Bugün de Fenerbahçe'de devamsızlıktan dolayı sınıfta kalmış gelmiş derdimize deva olacak. Günahıyla sevabıyla 32 senedir burada görev yaptım. Bizim bir takım projelerimiz var. Onu bunu yapacağım demektense beni 8 senelik görev süremde yaptıklarımdan memnunsanız bana oy verin, memnun değilseniz istediğiniz delegeye oy verin" dedi.

UĞUR DÜNDAR: BAŞ HARFİ SAYIN VEFA KÜÇÜK...

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu (YDK) Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olan Uğur Dündar, açıklamalarda bulundu. Birçok üyenin desteği ile aday olduğunu ifade eden Uğur Dündar, ekibine olan ilginin her geçen gün büyüyerek kendilerini onurlandırdığını dile getirdi.

YDK Başkanlığı için göreve talip olmalarından rahatsız olan küçük bir azınlık olduğunun altını çizen Uğur Dündar, Vefa Küçük’ü eleştirerek, “Tabi adaylığımızdan memnun olanlar kadar, manevi değeri büyük bu göreve talip olmamızdan yüksek derecelerde rahatsızlık duyan, Fenerbahçe’nin içerisindeki mevcut fay hatlarından maalesef kendisine çıkar sağlayan, küçük bir azınlık da var. Hatta buna tek kişilik bir ordu da diyebiliriz, baş harfi Sayın Vefa Küçük. Öyle ki, beni düelloya davet ediyor, intikam ateşiyle yanıp tutuşuyor. İftiralarda bulunmaktan çekinmiyor, seçim propagandasını direkt olarak benim üzerime kurguluyor. Süreç boyunca kullandığı kelimelere bir bakın; korkuyor, karşıma çıkamaz, rövanş, hesaplaşma, sattı, proje, kan davası, darbe, ihanet. Bunları bana, hepinizin çok yakından tanıdığı Uğur Dündar’a söylüyor ve bu büyük makamı, bu sözcüklerle kirletiyor, küçültüyor. Ve ne yazık ki soyadı gibi küçüldüğünün farkına varmıyor. Tabii Vefa Bey, bırakın bir yüksek divan kurulu başkanına, Fenerbahçe kongre kartını cebine yeni koymuş bir üyeye bile yakışmayacak çirkinlikteki ifadelerle bana zerre zarar veremedi ama siz değerli divan kurulu üyelerimize, diğer başkan adaylarımıza ve mevcut başkanımıza, derin anlamlar içeren saygısızlıklarda bulundu. Sizlerin zihinlerini manipüle etmeye çalıştı. Kendisini önce Allah’a, sonra da sizlere havale ediyorum, gerekeni yapacağınıza kuşku duymuyorum” diye konuştu.

Uğur Dündar, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Yıllar boyu bana bahşettiğiniz en güvenilir kişi referansımla, Fenerbahçelilik tecrübemle karşınızda bulunuyorum. En büyük hedefimiz Fenerbahçe’nin birleştirici gücü olmaktı, biliyorum ki sizlerde de çok büyük karşılığı olan bir vaat bu. Bununla birlikte, seçilir seçilmez kısa bir süre içerisinde hayata geçirmek istediğimiz, askıda bilet, yüksek divan kurulu üyelerimize belirli oranlarda fayda sağlayacak sağlık fonu, sağlık sigortası indirimleri, hastane muayene indirimi gibi sponsorluklarla beslenmiş, 5-6 projemiz için derhal çalışmaya başlayacağız; hepsinin altyapısı hazır. Ayrıca sizlerin sorunlarını direkt olarak dinleyecek, bir telefon hattı kuracağız ve tüm sorunlarınızla doğrudan muhatap olacağız. Lacivert pusula bugün elinizden eksik olmasın, bana ve değerli ekibime vereceğiniz yetki için bir çocuk kadar heyecanlıyım. Yüksek Divan Kurulu seçiminin, tüm camiamızda yepyeni başlangıçlara, parlak bir geleceğe vesile olmasını diliyorum.”

NAİL KIR: KİMSEDEN İCAZET ALMADIM

Fenerbahçe YDK başkan adayı Nail Kır, "Bizim değişim ve üretkenliğe dönük isteklerimiz bazılarını rahatsız etti. Ortam bir anda demokratik yapıdan uzaklaştı" dedi.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu (YDK) Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda başkanlığa aday olan Nail Kır, açıklamalarda bulundu. Tarafsız ve bağımsız bir aday olduğunu dile getiren Nail Kır, "Başkan adaylığını açıklayan ilk yüksek divan kurulu üyesiyim. Kimseden icazet almadım, kendim ortaya çıktım. 1 senedir yapmayı düşündüğümüz projeleri ekibimizle belirledik. Söz verilmesine rağmen seçim ertelendi. Kulübümüz zarar görmesin diye sustuk. Yaptığımız seçim protokolünde yönetimin adaylara eşit uzaklıkta duracağını imza altına almıştık. 14 mart günü FB TV'de konuşmamı yaptıktan sonra seçim çalışmalarının şekli değişti. Bizim değişim ve üretkenliğe dönük isteklerimiz bazılarını rahatsız etti. Ortam bir anda demokratik yapıdan uzaklaştı. Üye bilgileri rakiplerin ellerinde dolaşmaya başladı. 

SAİT YILMAZ: GÜÇLÜ LOBİ KURULMALI

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu (YDK) Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda başkanlığa yeniden aday olan Sait Yılmaz, açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'de değişime hazır olun derken kulübün ihtiyacı olan projeleri tespit ettiklerini ifade eden Sait Yılmaz, "İlk günden beri ortaya koyduğumuz ayağı yere basan projelerimizin diğer adaylarca da dillendirildiğini görmekteyiz. Fenerbahçe bizden ne bekliyor bunu iyi anlamak lazım. Yüksek divan kurulu saygınlığını artırmalı. İşlevi yeniden tesis edilmelidir. Güçlü bir Fenerbahçe lobisi kurulmalıdır. YDK daha aktif hale gelmelidir. Sadece divan toplantı günleri değil her gün ulaşılır divan kurulu olmalıdır. Bundan böyle asla yalnız olmayacaksınız" diye konuştu. 

Fenerbahçe'de Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı'na Uğur Dündar seçildi - Resim : 5

4 ADAY VARDI

Başkanlık için 4 isim aday olmuştu. Mevcut başkan Vefa Küçük, görevine devam etmek istiyordu. Karşısında Sait Yılmaz, Nail Kır ve Uğur Dündar oldu. Adaylık sürecinde özellikle Vefa Küçük ile Uğur Dündar arasında gerginlik tavan yaptı. İki aday da birbirlerine yönelik sert ifadeler kullandı.

Fenerbahçe'de Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı'na Uğur Dündar seçildi - Resim : 6

KARŞILIKLI SERT SÖZLER

Küçük, “Uğur Dündar, Fenerbahçe’nin değil kişilerin adayıdır. Birleştirmeye değil, bölmek, parçalamak için aday oldu” dedi. Dündar karşılık olarak, “Bağımsızlık benim en önemli özelliğimdir. Ben Fenerbahçe’nin projesiyim” ifadelerini kullandı. İkili arasındaki gerginlik diğer adayların tepkisini çekti. Sait Yılmaz, “Fenerbahçe artık kavga istemiyor” derken, Nail Kır, “Biz kavgaların içinde değil, doğrunun yanındayız. Biz Fenerbahçe’nin emrindeyiz” sözlerini sarf etmişti.

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Uğur Dündar Sait Yılmaz Nail Kır