Fenerbahçe'de Jorge Jesus için imza töreni! Ali Koç'tan transfer Jorge Jesus'tan sistem mesajı

Spor haberleri Fenerbahçe Ali Koç

Fenerhahçe'de deneyimli teknik adam Jorge Jesus için imza töreni düzenleniyor. Törende Ali Koç ve Jorge Jesus açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe, Portekizli teknik adam Jorge Jesus için imza töreni düzenledi. Törende Koç ve Jesus açıklamalarda bulundu. Jesus sistem sorusuna yanıt verirken, Ali Koç transfer konusunda dikkat çeken bir açıklama yaptı. 

Fenerbahçe'de Jorge Jesus için imza töreni! Ali Koç'tan transfer Jorge Jesus'tan sistem mesajı - Resim : 1

Ali Koç'un açıklamaları:

Hepinizin bildiği gibi zor bir karar bizim için ancak bu karar birden bire nisan ayında, mayıs ayında filizlenen bir karar olmadı. İsmail Hoca döneminin lideri olsak da, ilk 8 haftanın lideri olsak da neticede sezonu 2. bitirmemizle istediğimiz noktadan uzak kaldık. Nisan ayı ile sayın Jesus ile görüşmelerimiz daha da sıklaştı. İsmail hocaya dünya çapında bir teknik direktör istediğimizi belirtmiştik. Sayın Jesus ile yaptığımız ilk görüşme kendisi Benfica'dan ayrıldıktan 4 gün sonra idi. Futbol dahi konuşmak istemiyordu.

Mayıs ayının başlarına doğru somutlaşmaya başladı. Meğerse hoca, Slavia Prag maçından itibaren takımı izlemeye başlamış. Biz bunları çok sonra öğrendik. Kimyamız uyuştu. Bir Türk takımının getirebileceği en üst seviyedeki teknik direktörü getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. yılında her branşta şampiyonluk hedefliyoruz. Diğer takımlarımızla ilgili de açıklamalar önümüzdeki günlerde gelecek.

TRANSFER AÇIKLAMASI

Her bir bölge için 5'er alternatif belirledik ve bu isimlerin hiçbiri de basında yok. Kulübümüzün finansal durumu içinde çalışma yapılacak. Basında çıkan isimlerin 1 tanesi bile doğru değil. 

İMZA TÖRENİNİN TARAFTAR ÖNÜNDE YAPILMAMASININ NEDENİ

Taraftarlarımıza seslenmek istiyorum. Taraftarlarımızın da sosyal medya üzerinden yaptıkları müthiş organizasyon, organik bir organizasyon, hocanın karar vermesinde çok etkili oldu. Taraftarlarımız önünde imza törenini çok istişare ettik fakat büyük şovlarla imza atan çoğunlukla oyuncuların, başarılı olmadıklarını kafamızda not ettiğimiz için ben de toteme, şansa inanan biri olduğumdan dolayı, toplantıyı bu şekilde yapmaya karar verdik. Hocamızla ilk idmanı ama taraftarımız önünde yapacağız. 

JESUS: BÜTÜN TUTKUMLA BURADAYIM

Jorge Jesus'un açıklamaları: 

Burada olmak benim için büyük bir gurur. Ben Türkiye'ye, Fenerbahçe'ye gelirken gerçekten Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri olduğunu bilerek geldim. Buradaki beklentileri biliyordum. En büyük etkenlerden biri başkanımızın beni çok isteyip ikna etmesi, taraftarlarımız benim, oğlumun sosyal medya hesaplarımızı istila ettiler. Düşündüm ki beni gerçekten isteyen kulüpte olmalıyım. Ben de bütün tutkumla buradayım. Ben de işime tutkuyla bağlıyım, çalışma tarzım taraftarlarımıza benziyor. Şampiyon olmak istiyoruz. 

(Benfica ve Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi yarı finalindeki karşılaşması) Üzerinden 9 yıl geçti, bizim için zorlu bir yarı finaldi. O seneki Fenerbahçe gerçekten çok kuvvetliydi. Burada oynadığımız maç hiç kolay olmamıştı. O turda şans bizim için belirleyici oldu ama yarı final maçları benim hafızamda yer ediyor. Benfica ile iki final oynamıştım, onlardan biri o seneydi. 

SİSTEM AÇIKLAMASI

Benim tek bir sistemim yok. Her hocanın hem a hem b planı olmalı. Sistem çok önemli ama başka önemli faktörler de var. Oyuncular da çok önemli. Ben genellikle 4-4-2 ile oynadım ama sistem değişkenlik gösterebilir. Maça ve rakibe göre sistemi değiştirebilirsiniz. 2, 2.5 aydır takımı takip ediyorum. Min Jae Avrupa'daki tüm takımların isteyebileceği bir oyuncu. Arda çok yetenekli ama onun da gelişeceğini ve çok daha iyi olacağını düşünüyorum. 

"BEN HEP 1 YILLIK İMZA ATARIM"

Kontrat konusunda bu benim için yeni bir şey değil. Ben hep 1 yıllık imza atarım. Maddiyat değil, sportif kısmı daha çok önemsiyorum. İşler yolunda giderse kontratı yenileriz. Portekiz dışında çalıştığımda hep bunu yaptım.

Kaynak: Haber Global TV

Ali Koç Jorge Jesus fenerbahçe son dakika