Arda Güler'in sahalara dönüş tarihi ertelendi

Arda Güler Real Madrid İspanya La Liga
Arda Güler'in sahalara dönüş tarihi ertelendi

Real Madrid'den bir kötü haber daha geldi. Üç kez sakatlanan Arda Güler'in dönüş tarihi doktorların tavsiyesiyle ertelendi.

İspanyol devi Real Madrid doktorların tavsiyesi üzerine Arda Güler için riske girmeme kararı aldı. Buna göre milli futbolcunun sahalara dönüş tarihi ertelendi.

Sakatlıklarla boğuşan Madrid devine gün geçmiyor ki kötü bir haber gelmesin. Bunca talihsizliğe rağmen İspanya La Liga'da lider olan ve Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmayı garantileyen Real Madrid'de Arda Güler'den bir üzen haber daha geldi.

Oyuncuları zorlamama kararı alan Real Madrid, Arda'nın üzerindeki her türlü baskıyı kaldırmak istiyor.

Geçtiğimiz yaz takıma katılan ve antrenmanlarda herkesi büyülen milli futbolcunun 1 ay daha sahalardan uzak kalması bekleniyordu. Ancak doktorların kararıyla süre uzatıldı ve milli futbolcunun 2024'den önce takımla antrenmanlara başlamamasın akarar verildi.

Bu karar Arda Güler'e de bildirildi.

Oyuncunun fiziksel kondisyonunu geliştirme ve takım adaptasyon sürecini de dikkate alan kulüp Arda'nın zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyor. Yüzde 100 hazır olmadan da takıma dönmesine izin verilmeyecek.

Her ne kadar Arda Güler, Real Madrid formasıyla ilk maçına çıkmak için yanıp tutuşsa da 'sabır' öne çıkıyor.

Ocak ayında Kral Kupası'nın ilk maçları oynanmaya başlayacak. Arda'nın bu maçlarda ilk şansını bulması bekleniyor.

ARDA GÜLER'İN KARİYERİ

25 Şubat 2005'te Ankara'da dünyaya gelen Arda Güler, futbola Gençlerbirliği alt yapısında başladı.

14 yaşında Fenerbahçe alt yapısına transfer olan Arda, 2021-2022 sezonunun başında A Takım'a yükseldi.

Sarı-lacivertli takımda 51 resmi maça çıkan 18 yaşındaki yıldız futbolcu, sahada kaldığı 1920 dakikaya (maç başına 38 dakika) 9 gol - 12 asist sığdırdı.

Yaz transfer sezonunda İspanyol devi Real Madrid, ezeli rakibi Barcelona'nın da transferi için büyük uğraş verdiği Arda Güler'i, sözleşmesinde bulunan 20 milyon Euro'luk satın alma bedelini ödeyerek renklerine bağladı.

A Milli Takım formasını da bugüne dek 4 kez sırtına geçiren Arda Güler, milli forma altında 1 gol kaydetti.

Kaynak: Haber Global TV