Slovenya ve Çekya son maçta EURO 2024 biletini kaptı

EURO 2024 Elemeleri Çekya Slovenya
Slovenya ve Çekya son maçta EURO 2024 biletini kaptı
FOTOĞRAF: DepoPhotos

Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda Slovenya son maçta Kazakistan'ı 2-1 yenerek EURO 2024 biletini kaptı, E Grubu'nda ise Moldova'yı yenen Çekya Almanya'da yapılacak turnuvaya katılım hakkı elde etti.

EURO 2024 Elemeleri H Grubu'nda heyecan oynanan 3 karşılaşmayla sona erdi.

Danimarka'nın daha önceden EURO 2024 biletini aldığı grupta gözler Slovenya ile Kazakistan arasında oynanan karşılaşmadaydı.

Stozice Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Slovenya, Kazakistan'ı 2-1 mağlup ederek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılım hakkı elde etti.

Slovenya'ya galibiyeti getiren golleri 41'de penaltıdan Benjamin Sesko ve 86. dakikada Benjamin Verbic kaydetti, Kazakistan'ın tek sayısını ise 48. dakikada Ramazan Orazov kaydetti.

Bu sonuçla Slovenya puanını 22 yaparak grubu lider Danimarka'nın ardından 2. sırada tamamladı, EURO 2024'e katılma şansını son maçta değerlendiremeyen Kazakistan ise topladığı 18 puanla eleme grubunu 3. sırada noktaladı.

H Grubu'nda gecenin diğer maçında grubu lider bitirmeyi daha önceden garantileyen Danimarka deplasmanda Kuzey İrlanda'ya 2-0 yenilirken, Finlandiya ise deplasmanda San Marino'yu 2-1'lik skorla yendi ve elemeleri galibiyetle noktaladı.

ÇEKYA, MOLDOVA KARŞISINDA ZORLANMADI

EURO 2024 Elemeleri'nde E Grubu'nda oynanan kritik maçta Çekya ile Moldova karşı karşıya geldi.

Çekya ilk anlarından itibaren üstün oynadığı karşılaşmada en yakın takipçisi Moldova'yı 3-0 yenerek, Avrupa Futbol Şampiyonası'ma katılım hakkını kazanan ekip oldu.

Çekya'ya galibiyeti getiren golleri David Doudera, Thomas Chory ve Tomas Souces kaydetti.
Moldova'da 55. dakikada Vladislav Baboglo ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.
Gruptaki diğer maçta ise Arnavutluk ile Faroe Adaları 0-0 berabere kaldı.

Kaynak: Haber Global TV