Sivasspor - Galatasaray maçında tartışılan pozisyonu eski hakemler yorumladı

Spor haberleri Galatasaray
Sivasspor - Galatasaray maçında tartışılan pozisyonu eski hakemler yorumladı

Sivasspor-Galatasaray maçında çok tartışılan iptal edilen gol pozisyonunu eski hakemler yorumladı.

Sivasspor, Spor Toto Süper Lig'in 16'ncı haftasında Galatasaray'ı konuk etti. Karşılaşma Galatasaray'ın 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı. Sivasspor - Galatasaray maçının hakemi Erkan Özdamar'ın özellikle iptal edilen goldeki kararı büyük tartışmayı beraberinde getirdi. 

beIN Sports'un hakem yorumcuları, Erkan Özdamar'ın kararlarını yorumladı.

NELSSON'A MÜDAHALE PENALTI MI?

Deniz Çoban: Kırmızı oyuncu rakibiyle ilgilenmiyor, rakibi gitsin istemiyor. Tutmanın ötesinde, koşu yoluna da bedenini koyuyor. Bence orta hakem görmüyor. Penaltı verilse, çok daha doğru olurdu. Kriterim şu, kırmızılı oyunun hedefinde rakibi nasıl durdururum düşüncesi var.

Bülent Yıldırım: Orta hakem bakıyor ama uyarmıyor başta. Goutas'ın iyi niyetli olmadığına katılıyorum ama bence Nelsson da iyi niyetli değil. Nelsson önce sol koluyla rakibinin kolunu yakalıyor ve onu da indiriyor. Karşılıklı ikili mücadele. Hakem penaltı verse de bir şey diyemeyiz. Hakeme saygı duymalıyız.

Lale Orta: Tartışmaya açık, VAR karışmaz. Ben de hakem gibi düşünüyorum, devam daha doğru.

42. DAKİKADA MERTENS'E KART GEREKİR Mİ?

Bülent Yıldırım: Mertens rakibine bilerek basıyor. Bu da kart gerektirir.

Deniz Çoban: Bu kazayla basma değil, rakibin ayağını arıyor ve basıyor. Sarı kartın daha doğru olacağını düşünüyorum.

Lale Orta: Sarı kart olması gerekiyordu.

44. DAKİKADA BOEY'E VERİLEN SARI KART DOĞRU MU?

Deniz Çoban: Top kafa seviyesinde, Sacga Boey buna rağmen ayağıyla giriyor ve yaralayıcı bir darbe. Hakem kazayla olduğunu düşünüp sarı kart verse, bir şey diyemem. Bence kırmızı daha doğru olurdu.

Bülent Yıldırım: Diz kırık, kasıt yok. Bence sarı yorumunu hakem doğru yaptı.

Lale Orta: Top tam ortada, orada ayağını topa kaldırdı ve müdahale etmek istedi. Futbol içinde doğal bir aksiyon. Şanssızlık kafasına temas etmesi, sarı doğru.

SİVASSPOR'UN İPTAL EDİLEN GOLÜ

Bülent Yıldırım: VAR'da görüntüler hakemin kararının yanlış olduğunu göstermedikçe, VAR pozisyona dahil olamaz. Bu bir VAR protokolu. İspat yoksa, hakemin kararına karışamazsınız. Bence VAR, kalecinin nerede olduğunu unuttu ve yanlış yaptı. Robin Yalçın'ın sağ ayağının, kaleye daha yakın olduğunu düşünmüş olabilirler. Nelsson kale direğinde ve geride Sacha Boey de var. O da hizada olabilir. Burada ofsayt varsa, VAR çizgi çeker. Şüphe varsa, monitörde izletir. VAR, Robin Yalçın'ın ofsayt olduğunu düşünüyor ama yanlış. Burada ofsayt yok. Baştan sona yanlış bir uygulama. Sıra dışı bir hata. Olmayan bir ofsayt verildi, inanamıyorum. Bence hakem de çözemedi ama iptal etti.

Deniz Çoban: Golün iptali yanlış. Burada skandal bir hata mevcut. Bu hata da VAR'ın.

Lale Orta: VAR çağırıyorsa, kanıt lazım. Biz bunu göremedik. Kanıtlamadan neyi iptal ediyorsunuz? Taradım ama ofsayt göremedim. Karar yanlış. VAR hakeminin hatası kadar, orta hakemin kararı da yanlış.

Kaynak: Haber Global TV

Sivasspor-Galatasaray Erkan Özdamar spor haberleri