Sivasspor 9 kişilik Rizespor'la berabere kaldı

Sivasspor Rizespor Süper Lig
Sivasspor 9 kişilik Rizespor'la berabere kaldı

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında DG Sivasspor, Çaykur Rizespor’u ağırladı. Müsabaka 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

Sivasspor ile Rizespor takımları Türkiye Süper Ligi'nin 18. haftasında karşı karşıya geldi. Maç 1-1 berabere tamamlandı.

Rizespor ile Spor Toto Süper Lig’de 18. karşılaşmasına çıkan DG Sivasspor, bu sezonki 8. beraberliğini elde etti.

Sivasspor, Rizespor maçıyla birlikte Süper Lig’de 18. maçına çıktı. Sahadan 1-1 eşitlikle ayrılan kırmızı-beyazlılar ligde bu sezon 8. beraberliğini elde etti. Yiğidolar geride kalan karşılaşmalarda 6 galibiyet, 4 yenilgi aldı. Sivasspor, ligin üçüncü haftasında Göztepe ile 2-2, dördüncü haftada Fenerbahçe ile 1-1, beşinci haftada Gaziantep ile 1-1, dokuzuncu haftada Antalyaspor ile 2-2, onuncu haftada Adana ile 1-1, on birinci haftada Altay ile 1-1 ve on ikinci haftada Giresunspor ile 0-0 berabere kalmıştı.

Sivasspor bu zamana kadar oynadığı 18 mücadelede 26 gol atarken, kalesinde 17 gol gördü.

Kayode'nin 3. golü

DG Sivasspor’un 28 yaşındaki oyuncusu Olarenwaju Kayode, Rizespor maçında attığı golle bu sezon 3. kez rakip fileleri havalandırdı.

Spor Toto Süper Lig’de Rizespor ile karşılaşan Sivasspor’da Olarenwaju Kayode attığı golle beraberliğe katkı sağlarken, bu sezon 3. kez ağları sarstı. Kayode, maçın 72. dakikasında topu ağlarla buluşturdu. Kayode böylece bu sezon 3. kez takımı adına skor üretti.
Nijeryalı oyuncu golün ardından büyük sevinç yaşadı.

Diğer yandan bu sezon Sivasspor formasıyla Süper Lig’de 16 maça çıkan Kayode, 11 kez de ilk 11'de görev aldı. 1 kez kırmızı kartla cezalandırılan Olarenwaju Kayode, 852 dakika oyunda kaldı.

Alper Gaziantep maçında yok

Ç Rizespor’un futbolcusu Alper Potuk, DG Sivasspor maçında rakibine yaptığı müdahale sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Potuk, 19. haftada oynanacak Gaziantep FK mücadelesinde forma giyemeyecek.

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında 1-1 beraberlikle sonuçlanan Sivasspor-Rizespor karşılaşmasının 53. dakikasında Rize temsilcisinin futbolcusu Alper Potuk, rakibine yaptığı faul sonrası hakem Atilla Karaoğlan tarafından ikinci sarı karttan kırmızı kartla cezalandırıldı ve Potuk oyun dışı kaldı.
Alper Potuk, ligin 19. haftasında oynanacak Gaziantep FK maçında görev alamayacak.

Ç Rizespor’un futbolcusu Fabricio Baiano, DG Sivasspor maçında rakibine yaptığı müdahale sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Baiano, 19. haftada oynanacak Gaziantep FK mücadelesinde forma giyemeyecek.

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında 1-1 beraberlikle sonuçlanan Sivasspor-Rizespor karşılaşmasının 90. dakikasında Rize temsilcisinin futbolcusu Fabricio Baiano, rakibine yaptığı faul sonrası hakem Atilla Karaoğlan tarafından ikinci sarı karttan kırmızı kartla cezalandırıldı ve Baiano oyun dışı kaldı.

Brezilyalı oyuncu, ligin 19. haftasında oynanacak Gaziantep FK maçında görev alamayacak.

Maçtan dakikalar

5. dakikada defanstan dönen topla buluşan Fajr şutunu çekti, top yandan auta çıktı

17. dakikada Gradel’ın şutunda kaleci Tarık topu çeldi. Dönen topa Yatabare'nin kafa vuruşu az farkla üstten auta gitti.

28. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert şutunda top kaleyi bulmadı.

40. dakikada Erdoğan ceza sahası sağ çaprazından şutunda top az farkla auta çıktı.

53. dakikada Fajn’a faul yaparak ikinci sarı kartını gören Alper kırmızı kart görüp oyun dışı kaldı.

57. dakikada Boldrin’in ortasında ceza sahası içinde Holmen'in kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

71. dakikada savunmadan dönen topu Goutas, Yatabare'ye aktardı. Bu oyuncunun şutu ağlarla buluştu. 1-0

73. dakikada Boldrin’in ortasında arka direkte topla buluşan Pohjanpalo meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-1

90 artı 5'e Rizespor'da Fabricio Baiano kırmızı kart gördü.

Maç sonu

DG Sivasspor deplasmanından 1 puanla ayrılan Ç Rizespor’da Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, “Maçta 10 kişi kaldık. Kalmasaydık belki farklı bir oyun olabilirdi. İkinci yarıda daha farklı bir oyun çıkartabilirdik ama 10 kişi kalmış olmamıza rağmen maçın başından sonuna kadar takımım iyi mücadele etti” dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında Sivasspor deplasmanından 1-1 eşitlikle ayrılan Rizespor'da Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.
Müsabakayı değerlendirerek sözlerine başlayan Hamzaoğlu, “Bugün zor bir deplasmandan iyi bir puan aldık. Aslında buraya kazanmak için geldik ama buradan alacağımız bir beraberliğinde bizim için ne kadar önemli olduğunun farkındaydık. Maçta 10 kişi kaldık. Kalmasaydık belki farklı bir oyun olabilirdi. İkinci yarıda daha farklı bir oyun çıkartabilirdik ama 10 kişi kalmış olmamıza rağmen maçın başından sonuna kadar takımım iyi mücadele etti. Mücadele etmeden puan alamazsınız, buruda başardık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Sivaspor’a da başarılar diliyorum.”

Sivasspor cephesi

Ç Rizespor ile sahasında 1-1 berabere kalan DG Sivasspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay maçın ardından karşılaşmaya galibiyet için çıktıklarını söyleyerek, “Kayserispor maçını kazanmak istiyoruz. İnşallah onu da telafi edip son maçımızı en iyi şekilde bitireceğiz” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında Rizespor’u konuk eden ve sahadan 1-1 beraberlikle ayrılarak bu sezonki sekizinci beraberliğini alan Sivasspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

Karşılaşmayı değerlendirerek sözlerine başlayan deneyimli teknik adam, “Bundan önceki 4 maçımızı gerçekten mükemmel oynadık. Bu maçta da hedefimiz galibiyetti. Bugün ki maçta da aslında kötü oynamadık. Özellikle ilk yarı iyi oynadık. İkinci yarıda da her şeye rağmen iyi oynadık. Bu sezon en çok pozisyona girdiğimiz maç oldu. Maalesef pozisyonları değerlendiremedik. Tam zamanında golü bulduk ama belki de beklenmedik, kişisel hatalardan dolayı hiç ummadığımız bir anda gol yedik. Eğer pozisyonları değerlendirebilseydik rahatlıkla galip gelebileceğimiz bir maçtı. Oyun içinde bunlar oluyor. Çok iyi kapandılar. İyi mücadele ettiler. Şimdi Kayserispor maçını kazanmak istiyoruz. Takımımızda biraz sıkıntılar başlıyor. İnşallah onu da telafi edip son maçımızı en iyi şekilde bitireceğiz” diye konuştu.

 

Sivasspor rizespor Süper Lig