"Shakhtar Donetsk, Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet etti" iddiası

Galatasaray Transfer Ukrayna UEFA Şampiyonlar Ligi
"Shakhtar Donetsk, Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet etti" iddiası
FOTOĞRAF: AA

Galatasaray, Shakhtar Donetsk'le olan sözleşmesini fesheden Tete'yi kadrosuna katmıştı. Ukrayna ekibinin bu hamleden dolayı hem Tete'yi hem de Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet ettiği iddia edildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi rövanş maçında yarın Olimpija Ljubljana'yı ağırlayacak olan Galatasaray'a Ukrayna'dan kötü bir haber geldiği iddia edildi.

Sarı-kırmızılılar, Shakhtar Donestk'ten ayrılarak serbest oyuncu statüsüne geçen Tete'yi kadrosuna kattığını açıklamıştı.

Ukrayna basınından Terrikon'un iddiasına göre; Shakhtar Donetsk, Tete'nin Galatasaray'a transferini şikayet etti.

Ukrayna ekibi 2023 yılının sonuna kadar Tete'nin sözleşmesi olduğunu ve Brezilyalı oyuncunun sözleşmesini feshetmeye hakkı olmadığını iddia etti.

Haberde Sarı-kırmızılıların FIFA'nın Ukrayna-Rusya arasında yaşanan gerilimden dolayı yabancı oyunculara tanıdığı 'serbest kalma' hakkına dayanarak bu transferi yaptığı belirtildi.

Fakat Shakhtar Donetsk ısrarla Tete'nin savaş sırasında Ukrayna'ya geri döndüğünü ve FIFA'nın yabancı oyunculara tanıdığı transfer ve sözleşme fesih kolaylığının 23 yaşındaki oyuncu için geçerli olmayacağını ileri sürüyor.

Shakhtar, hem Tete'ye hem de Galatasaray'a yaptırım uygulanmasını talep ediyor.

Kaynak: Haber Global TV

Shakhtar Donetsk Tete Galatasaray Galatasaray transfer FIFA