Sevilla'da Quique Sanchez Flores dönemi başlıyor

İspanya La Liga UEFA Şampiyonlar Ligi
Sevilla'da Quique Sanchez Flores dönemi başlıyor
FOTOĞRAF: DepoPhotos

İspanya La Liga takımlarından Sevilla, Diego Alonso'dan boşalan teknik direktörlük görevine Quique Sanchez Flores'in getirildiğini açıkladı.

İspanya La Liga ekiplerinden Sevilla'da teknik direktörlük görevine Quique Sanchez Flores getirildi.

Kulüpten yapılan açıklamada, alınan kötü sonuçlar nedeniyle hafta sonu görevine son verilen Uruguaylı Diego Alonso'nun yerine İspanyol Flores'in getirildiği belirtildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nu son sırada tamamlayarak Avrupa'ya veda eden ve ligde 13 puanla 17. sırada yer alan Sevilla, 58 yaşındaki İspanyol teknik direktörle 2025 sezonu sonuna kadar anlaşmaya vardı.

Futbolcu kökenli teknik direktörlerden Flores, daha önce Getafe (İki dönem), Valencia, Benfica, Atletico Madrid, Al-Ahli, Al-Ain, Watford, Espanyol ve Shanghai Shenhua takımlarını çalıştırmıştı.

SEVILLA LİGDE ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal, PSV Eindhoven ve Lens'in ardından grubunu son sırada tamamlayan ve La Liga'da çıktığı son 9 maçta galibiyet yüzü göremeyen Sevilla ligde 17. sıraya kadar geriledi.

REAL MADRID 4 GOLLE KAZANDI

La Liga'nın 17. haftasında Real Madrid sahasında oynadığı maçta Villarreal'i 4-1 mağlup etti.

Real Madrid karşılaşmanın ilk yarısını Jude Bellingham (Dk. 25) ve Rodrygo Goes'in (Dk. 37) golleriyle 2-0 önde kapattı.

İkinci yarının 54. dakikasında Villarreal, Jose Luis Morales'in golüyle farkı 1'e indirse de, Brahim Diaz (Dk. 64) ve Luka Modriç (Dk. 68) ile art arda goller bulan Real Madrid sahadan 4-1 galip ayrıldı. Diğer yandan Real Madrid'de ilk yarıda sol dizinden sakatlanan David Alaba, oyuna devam edemedi.

İspanyol basını Alaba'nın sakatlığının ciddi olduğunu yazdı.

Madrid takımında ayrıca diğer bir defans oyuncusu Ferland Mendy de sakatlık nedeniyle ikinci yarı sahaya çıkmadı.

Ligde puanını 42'ye çıkaran Real Madrid liderliğe yükselirken, Villarreal 16 puanla 14. sıraya geriledi.

Kaynak: AA