Sergen Yalçın'dan TFF'ye: Neyin peşindesiniz!

Beşiktaş Rizespor
Sergen Yalçın'dan TFF'ye: Neyin peşindesiniz!

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Hatayspor'un maçı bir gün sonrasında oynama teklifine olumsuz cevap verdiğini belirterek "Maçı bir gün sonra oynamanın kime ne zararı var. Ben bunu özellikle Futbol Federasyonu'nda program yapanlara söylüyorum. Neyin peşindesiniz!" dedi.

Süper Lig'in 38. haftasında Beşiktaş deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-2 mağlup etti. Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın maçın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

Dar kadro yapısı ile sahadaki oyuncularının güçlü bir şekilde mücadele ettiğini ve lig sonunda şampiyon olmak istediklerini ifade eden Yalçın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün için kazanmak çok önemliydi. Zor bir maç oldu. Rizerspor’da ciddi çıkış içerisinde olan ve iyi giden bir takım. Biz, müsaade ederlerse şampiyon olmak istiyoruz. Dar bir kadro ile yolumuza devam ediyoruz ama ona rağmen sahaya çıkan oyuncularımız yürekli bir şekilde maçları kazanmak için her şeylerini veriyorlar, sahada savaşıyorlar. Bugün zor bir deplasmandan altın değerinde 3 puan aldık. Kalan 4 haftaya elimizde bir kredi ile devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte inşallah oyunlar daha iyi olur ve hak ettiğimiz şampiyonluğu kazanırız. Biz Hatayspor ile konuştuk, maçı bir gün sonrasına alalım dedik ancak onlar kabul etmediler. Bunun nedenini anlayamadık. Rizespor’a teklif ettik, kabul ettiler. Oyuncu sağlığı diyoruz ya, biz çok merak ediyoruz, maçı bir gün sonra oynamanın kime ne zararı var. Ben bunu özellikle Futbol Federasyonu’nda program yapanlara söylüyorum. Neyin peşindesiniz!”

SERGEN YALÇIN'IN YAYINCI KURULUŞA YAPTIĞI AÇIKLAMA

Başarılı teknik adam, "Maşallah herkes kaybetmemizi bekliyor. Sürekli algı. Lig bitsin ben öyle konuşacağım. Hatayspor'u aradık maçı 1 gün ileriye alalım diye biz Rize'den gece saat 2-3'de döneceğiz dedik. Ne olacak Hatayspor maçı 1 gün sonraya alınsa. Hatayspor küme mi düşecek ney iddiası var Hatayspor'un? Hatay hocası, kendi maçının mutluluğunu yaşamadan Beşiktaş'la ilgili konuşuyor. Konuşmayla olmuyor, göreceğiz cumartesi ne olacağını. Biz kimle mücadele ediyoruz, kimlerle mücadele ediyoruz? Kim geliyorsa gelsin, nasıl geliyorsa gelsin. Korkmuyoruz! Biz sahada mücadele edelim. Onu bekliyoruz biz. İnsan sağlığı diyorlar ama yalandan diyorlar. Boşuna konuşuyor. Herkes bir çaba sarf ediyor. Ne olacak Hatay maçı 1 gün sonraya alınsa. Küme mi düşecekler? Biz dinlenemiyoruz. TFF'ye de teşekkürler. Gündüz oynayanlar pazartesi, Beşiktaş cumartesi oynuyor. Böyle program yapılır mı? Böyle hesap yapılır mı? Kimle mücadele veriyoruz, anlamadık onu biz. Kimle mücadele ediyoruz? Onu çözemedik. Maşallah herkes kaybetmemizi bekliyor. Beşiktaş orada, şurada, burada kaybeder. Rakiplerin maçları yok mu? Onlar hiç puan kaybetmeyecek, her maçı alacaklar gibi bir algı. Hiç inanmak istemediğimiz işler oluyor. Çok farklı şeyler var konuşmak istediğim, konuşamıyorum. Şu 4 hafta bitsin, açık açık konuşacağım, her şeyi anlatacağım. Şampiyonluk potasındayız, sakatlıklar var, o var, bu var, biz kazanıyoruz. Kimse bizim üstümüzden hesap yapmasın. Biz kazandıktan sonra rakiplerin ne yaptığı önemli değil. Oyuncularım kazanmak için her şeyi yapıyor. Eksiğiz. Kenardan oyuna sokacak 5 oyuncumuz yok. 3 oyuncu var. Kaç maçtır 5 oyuncu değiştiremiyorum. Zor şartlarda mücadele veriyoruz, aslan gibi oynuyor oyuncularım, kazanıyorlar. Hepsi yürekli, karakterli oyuncular." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Sergen Yalçın rizespor beşiktaş maçı Beşiktaş haberleri