Serdar Ali Çelikler: Ali Koç'un yönetim biçimi Aziz Yıldırım gibi, çok eskide kalmış bir yönetme biçimi

Fenerbahçe

Kontra yorumcusu Serdar Ali Çelikler, Fenerbahçe'de Erol Bulut'la yolların ayrılması ve takımın Emre Belözoğlu'na emanet edilmesi kararını değerlendirdi.

Serdar Ali Çelikler, Fenerbahçe'de yaşanan teknik direktör değişimini Haber Global ekranlarında değerlendirdi.

Erol Bulut'la yolların ayrılmasını çok geç alınmış bir karar olarak gördüğünü belirten Çelikler, "Öncelikle hayırlı olsun. Klasik Ali Koç yönetim bilim gerçeğini gözümüzle görmüştük olduk. Ali Koç'la ilgili 3 senedir bir imaj oluştu; Fenerbahçe için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor ancak bütün kararlarını geç alıyor. Karar alma mekanizması son derece yavaş. Bence Beşiktaş'a karşı kaybedilen ilk maçtan, 4-3'lük maçtan sonra hemen gönderilmeliydi. Olmadı Başakşehir maçından sonra gönderilmeliydi. Olmadı devre arasında gönderilmeliydi. Ya da en son Galatasaray maçından sonra gönderilmeliydi" dedi.

"EMRE'NİN YERİNİN ARTIK BELLİ OLMASI LAZIM"

Takımın Emre Belözoğlu'na emanet edilmesini değerlendiren Çelikler, "Teknik direktör olmayacak bir kere, teknik sorumlu olacak. Çünkü lisansı yok. Mehmet Aurelio'nun lisansı var mı bilmiyorum, yoksa yine Tahir Karapınar olacak. E biz bunu gördük zaten! Einstein 'Aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek deliliktir' demiş. Aslında delilik dememiş de, biz ayıp olmasın diye delilik diyelim şimdi. Ali Koç sürekli aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar bekliyor. Diyeceksin ki '10 hafta kala kimi getirsinler', bence artık Emre'nin yerinin belli olması lazım. 10 hafta caretaker (geçici teknik direktör) görevi görecekse, sene sonunda kesin olarak görev tanımının belirlenmesi karşılığında 10 haftalık bu işe bir itirazım olmaz. Ama şu 10 haftada 9 galibiyet 1 beraberlik alır da sezona Emre Belözoğlu'yla başlanırsa, Fenerbahçe aynı şeyleri bir daha yaşayacaktır" ifadelerini kullandı.

"VOLKAN DEMİREL, ÇOK BÜYÜK İHTİMAL EMRE BELÖZOĞLU'YLA ÇALIŞMAZ"

Sarı-lacivertli kulübü bundan sonra nasıl bir sürecin beklediğini Çelikler şu sözlerle anlattı:

"Mert Hakan, Sinan, Caner, Gökhan ve İrfan Can bunların hepsi formayı alır. 'Baba geldi' diyorlardır onlar şimdi. Gustavo ya stoper oynar ya yedeğe gider. Volkan Demirel çok büyük ihtimal çalışmaz Emre Belözoğlu'yla, çünkü aralarında birtakım anlaşmazlıklar olduğunu net biliyorum. Volkan'ın Erol hocanın yanında saf tuttuğunu, Emre'nin de Trabzon maçından bu yana tamamen hocanın karşısında olduğunu biliyorum. Büyük ihtimal Volkan Demirel de devam etmeyecektir. Ayrıca Trabzonspor maçında kadroyu Emre Belözoğlu yapmıştır. O maçtan sonra Emre Belözoğlu da alınan sonuçlardan kısmen sorumludur. Antalyaspor'la oynanan ve berabere biten maçtan sonra Erol Bulut'la devam etmenin takıma zarar vereceği yönünde rapor vermiş. Hatta sonrasında 'Madem onu göndermiyorsunuz ben bırakayım' dediği, istifa ettiği söylendi. 10 haftalığına buraya geldiyse iki ihtimal var; ya yönetim 10 hafta sonra Emre'yi de gönderip tamamen bir temizlik yapacak ve onun için bir yıpranma dönemi başlasın istiyordur ya da gerçekten mecbur kalmışlardır ve yeni sezona yabancı bir hocayla başlayacaklardır. Üçüncü ihtimal en kötü ihtimal, Emre Belözoğlu'nun 10'da 9, 10'da 10 yapıp seneye de devam etmesi."

"ALİ KOÇ'UN FUTBOL YÖNETİMİNİ BİR TÜRLÜ BECEREMEDİĞİNİN GÖSTERGESİ"

Sarı-lacivertli takımın 3 senelik Ali Koç yönetiminde 6 farklı teknik direktörle çalışmasını değerlendiren Çelikler, "Ali Koç'un futbol yönetimini bir türlü beceremediğini gösterir. Birinci yıl için Comolli ve futbol şubesini yönetenler, ikinci yıl için Ali Koç sorumludur. Çünkü görmesine ve kendisini uyaran yöneticilerin istifa etmesine rağmen Comolli'yle devam etmiş ve Ersun Yanal istifa etmiştir. Ayrılan her teknik direktör yönetim biçimine sallamıştır. Net bir şekilde Ali Koç'un başarısızlığıdır bu. Dünyanın en iyi teknik direktörü, Fenerbahçeliler çok istiyor Bielsa-Simeone filan da gelse; Ali Koç futbolcuyu arkadan aradığı müddetçe, 'hoca izin vermiş, hayırdır ne izni' diye sorduğu müddetçe başarı gelmesi çok zor. Ali Koç'un, Emre Belözoğlu'nun, Volkan Ballı'nın, Kemal Danabaş'ın, Selahattin Baki'nin, teknik direktörün yerlerinin belli olması lazım. Kimin ne görev yaptığı, hiyerarşik düzen belirlenmesi lazım. 'Bu benim işim değil' demesi lazım bazı isimlerin" dedi.

"ALİ KOÇ'UN YÖNETME BİÇİMİ, AZİZ YILDIRIM TARZI, ÇOK ESKİ BİR YÖNETME BİÇİMİ!"

Beşiktaş yönetiminin Sergen Yalçın'la transferde ters düştüğünü ancak otoritesini sarsacak bir davranış sergilemediğini belirten Çelikler, "Ahmet Nur Çebi, Emre Kocadağ, Erdal Torunoğulları da Sergen Yalçın'la transferde tartıştı, ters düştü. Sergen hoca Santon istedi, Rosier aldılar; Kalinic istedi, Aboubakar aldılar. Gördük ki tönetim haklı çıktı. Elbette transfer aşamasında tartışmalar olacak. Ama Ümraniye'de Sergen hocanın otoritesini sarsacak bir şey yapmadılar, duymadık. Beğenmiyorsan hocayı görevden alırsın. Üstünden müdahale yaparak yönetme biçimi çok eski bir tarz yönetme biçimi. Aziz Yıldırım tarzı bir yönetme biçimi. Biz Ali Koç'u desteklerken bu yönetim biçiminin değişeceğini düşünerek desteklemiştik. Diğer birçok konuda değişti ama bu konuda değişmedi. Ali Koç'un acilen yönetim biçimini değiştirmesi lazım" şeklinde konuştu. 

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Erol Bulut emre belözoğlu Serdar Ali Çelikler