Selahattin Baki'den çok sert Erden Timur açıklaması

Fenerbahçe
Selahattin Baki'den çok sert Erden Timur açıklaması

Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'un yaptığı, "Lale Orta VAR kayıtlarını Ali Koç'a gönderdi" açıklamasına, "Yaşanmış şeyleri yaşanmamış gibi, yaşanmamış şeyleri yaşanmış gibi anlatıyor. Alzheimer başlangıcı olabilir" sözleriyle tepki gösterdi.

Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, 4-2 kazandıkları Hatayspor maçının ardından Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'un açıklamaları hakkında konuştu.

"Artık bu şahsın söylediklerini kamuoyunun ciddi sorgulaması gerekiyor" diyerek sözlerine başlayan Baki, "Bizim için ironik, 'teraziden kaçan hırsızdır' dedi. Biz zaten yönetime geldiğimizden beri, kendilerini bizim kendi penceremizden gördüğümüz TFF ile MHK ile Türk futbolu ilgili problemler ve 59 öncesi ile ilgili bizim hak arayışımızda kendilerini 4 kere teraziye çağırdık. Hatta istiyorsanız başkan seviyesinde GS TV'ye çıkalım, çıkamıyorsa başkan vekiliniz çıksın ya da kimi istiyorsanız ama çıksın. Doğru, teraziden kaçan hırsızdır. 4 defa davette bulunmamıza rağmen karşımıza çıkamadılar." ifadelerini kullandı.

"ALZHEIMER BAŞLANGICI OLABİLİR!"

Erden Timur'un "MHK Başkanı Lale Orta, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a VAR kayıtlarını gönderdi" iddiasını değerlendiren Baki, "Hem Sayın Lale Orta hem de Ali Koç bunu 5 dakika içinde iddiayı şiddetle reddetti. TFF yönetim kuruluna da bu konunun araştırılması için başvurduk. Başkanımız hukuki hak arayışını da hafta içi yapacak. Bir yalan da burada var. Bunun ciddi araştırılması gerekiyor. Madem TFF, Türk futbolunun amiri ya aydınlatıcı olacaklar ya da bu oyunun bir parçası olacaklar" şeklinde konuştu.

Erden Timur'un kendisini kısa süre önce aradığını söyleyen Baki, "Transfer konularında geçenlerde kendisi beni aradı, Fred transferinden sonra. Açıklamayacaktım ama açıklama ihtiyacı hissediyorum. Bu önemlidir çünkü. Fred'den sonra ben bir açıklama yaptım. İki ayrı kişi hem Manchester United Kulübü'nü hem Fred'i arayarak işi bozmaya çalıştı demiştim. Bununla ilgili sanki hiç haberi yokmuş gibi bana telefon açıp 'Ne olur bu isimleri ver bana' dedi. İsimleri verdim, 'Tanıyor musun' dedim, 'Tanıyorum' dedi. 'Ben böyle bir talimat vermedim' dedi. Futbol transferinde bunların normal olduğunu söyledi, 'Ben 11 yıldır transfer yapıyorum, bu kadar inisiyatifi kimse alamaz' cevabını verdim. Yaşanan şeyleri, yaşanmamış gibi; yaşanmamış şeyleri de yaşanmış gibi anlatıyor. Çok üzülüyorum. Alzheimer başlangıcı olabilir. Çok ciddi söylüyorum. Acil şifalar diliyorum" dedi.

"TFF BAŞKANI MEHMET BÜYÜKEKŞİ, GALATASARAY KONGRE ÜYESİ. HİÇ KONUŞAN YOK!"

Galatasaray Yönetim Kurulu'nda bir Koç Holding çalışanı olduğunu belirten Baki, "Temsilciler üyesi bir beyefendinin Koç Holding çalışanı olduğunu iddia ettiler. Halbuki çok basit bir araştırmayla kendisinin 3 senedir emekli olduğunu, Koç Holding ile bir alakası olmadığı ortaya çıktı. Madem Koç Holding bu kadar rahatsızlık vesilesi bu camia için, kendi yönetim kurullarında şu anda Koç Holding çalışanı olan bir hanımefendi var. Ve onun da CV'sine bakarsanız, Koç Holding'den bir holdinge çevirmişler. Yani CV değiştirecek kadar akıl tutulması yaşıyorlar.

Bazı algıları var. Zamanında mesela 'Disiplin Kurulu Başkanı, Fenerbahçe taraftarı' dediler. Hiç konuşmadığımız bir durum var. TFF Başkanı, Galatasaray taraftarı. Onu da bırakın resmi kulüp üyesi. Hiç konuşan yok. Artık kamuoyunun bu sahtekarlıklara, yalanlara ciddi anlamda tenezzül etmemesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Selahattin Baki Galatasaray Erden Timur