Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak: "Erden Timur'un açıklamaları doğruysa durum vahim"

Adana Demirspor Galatasaray Fenerbahçe

Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un Başkanı Murat Sancak, Haber Global'e verdiği özel röportajda Montella'nın ayrılış sürecinden Süper Lig'deki şampiyonluk favorisine kadar birçok konuda değerlendirmede bulunurken, Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'un yaptığı açıklamalara da değindi.

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak, Haber Global'den Seçil Menteş'in sorularını yanıtladı.

55 yaşındaki deneyimli futbol adamının açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

''UMARIM TÜM ÜLKELER BİR ARAYA GELİR VE BU SORUNU KÖKTEN ÇÖZER''

"Vahim bir olay. Şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Maalesef terör ülkesi bir ülke var ve istediğini yapıyor. Herkesin bu durumu kınaması lazım. Bu yüzden inşallah önümüzdeki süreçte tüm ülkeler bir araya gelip de bu sorunu kökten çözerler. Çözülmezse bu bölge için çok vahim olaylar bekliyorum."

''AVRUPA'YA KATILMAK ÖNEMLİYDİ. ACEMİLİĞİMİZ VARDI, DAHA İYİ OLACAĞIZ''

"Avrupa'ya katılmak çok önemliydi. Tabi Avrupa'ya gidişin getirmiş olduğu zorluklar var. Bize güçlü takımlar çıktı. İlk elediğimiz takım Cluj, Romanya'nın ikincisi. İkinci elediğimiz takım Osijek, Hırvatistan ikincisi. Elendiğimiz takım ise Belçika Ligi'nin aslında şampiyonu olmuş ama onların da play-off sistemi olduğu için 2. olmuş bir takım. Eski şartlar olsaydı Genk'i elemiştik. Bu sene değişti şansımıza. Ama çok güzel oynadık. O sıcak ve nem oranında futbolcularım çok güzel performans sergiledi. Ama penaltılarda biri kaçıracak. Onlar da kaçırabilirdi biz de kaçırabilirdik. Belhanda'yı eleştiriyorlar ama çok güzel bir penaltı attı. Kale direğinin içine çarpıp dışarı çıktı. Kaleciye çarpıp içeri de girebilirdi. Herkesin başına gelebilir. Önümüzdeki sene için de öğrenmiş olacağız ilk defa gittik çünkü. Acemiliğimiz vardı. Daha iyi olmaya çalışacağız."

''İÇ SAHADAN MEMNUNUZ AMA DIŞ SAHADA SIKINTILAR YAŞIYORUZ''

"İç sahadan memnunuz ama dış sahada maalesef bazı aksaklıklar yaşanıyor. Mesela Hatay'la oynadığımız maçta ilk yarı 1-0 bitti, 3-0 olacak maç. İkinci yarıda 3-1 yenik duruma düştük. Futbolcular iyi reaksiyon gösterdi ve durum 3-3'e geldi hatta son dakikalarda galibiyeti kaçırdık. Kasımpaşa maçımız var evlere şenlik. 3 tane kırmızı kart. Futbolda bunlar var. İnşallah Pazartesi Karagümrük maçında ilk deplasman galibiyetimizi alacağız. Sonrasında önemli bir maç trafiğimiz var sonrasında. Konya, Sivas ve Fenerbahçe. Bu maçlardan da istediğimiz sonuçları alırsak inşallah ilk 5'teki yerimizi sağlamlaştıracağımızı düşünüyorum."

Murat Sancak Seçil Menteş

''MONTELLA OYUNCULARA DOKUNABİLMEYİ BİLDİ VE MİLLİ TAKIMDA BAŞARILI''

"Milli takım ilk Kuntz'u aldığı zaman bir tweet atmıştım. Kariyer olarak baktığınızda Montella ondan daha kariyerli. Kuntz iyi bir insan olabilir ancak milli takımı kaldırabilecek bir hoca olduğuna inanmadığım için o tweeti atmıştım. Montella'nın elinde sihirli değnek yok. İşin özü futbolcuya dokunmak. Futbolcular aynı futbolcular. Kuntz da yapabilirdi fakat iyi hoca, kariyerli hoca olmanın farkı bu. Demek ki o futbolculara dokunuş gerekiyordu. O da bunu yaptı, başarılı oldu ve daha da başarılı olacağını düşünüyorum. İnşallah bu ortam devam eder ve Almanya'da da başarılı oluruz."

''HIRVATİSTAN MAÇINDAN DAHA FARKLI SONUÇLAR ALABİLİRDİK''

"Hırvatistan maçından daha farklı sonuçlar da alabilirdik. Letonya maçı kapanan bir takıma karşı oynamak kolay değil. Zor aşabildik ama aşmasını bildik. Maçtaydım ben de. Mutlu olduk. Herkesi tebrik ediyorum."

''MONTELLA AİLESİNİ ÖZLÜYORDU, KÖTÜ AYRILMADIK. MİLLİ TAKIMA NASİP OLDU''

"Montella'yı ilk aldığımızda bana iki isim önerilmişti. Ben profesyonelle çalışmayı severim. Onları dinlerim son kararı veririm. Montella ağır bastı. Görüştük. Tesisleri gezdi, bizleri tanıdı ve gelmek istediğini söyledi. O dönem şunu söyledim; Benim bir kuralım var. Her maçtan 24 saat sonra hocayla görüşürüm. Düşüncelerimi söylerim maçla ilgili. Bir söylerim, iki söylerim. Üçüncüsünde de gönderirim. Bana şu cevabı vermişti ve iyi bir hoca olduğunu anlamıştım; Ya başkanım niye maçtan önce istişare yapmıyoruz, konuşmuyoruz? Çünkü daha az hata yaparız. Öyle deyince sana hedef koymuyorum hocam dedim ve anlaşmayı yaptık 2 senelik. 2 senenin sonuna geçen sene hedefimiz ilk 2 idi. Baktığınızda hedefin gerisinde kaldık. Maliyetler yaklaşık 5 milyon euroya mal oluyordu. Anadolu kulüplerinin ve gelirlerinin bu kadar düştüğü ortamda karşılayamadık. Biraz da ailesini özlüyordu. Ailesini getiremiyordu. Eğitim anlamında çocukları için de Adana o konuda geride maalesef. Şimdi İstanbul'da ailesini rahat getirebilir. Odaklanabilir. Ayrılıklar her zaman olur, kucaklaşarak ayrıldık. Bir daha bir araya gelebileceğimizi konuşmuştuk. Milli takıma nasip oldu."

''MONTELLA'YI TÜRKİYE'YE KAZANDIRDIK, MUTLUYUZ''

"Milli takıma teklif ettiklerinde Sayın Mehmet Büyükekşi beni aramıştı. Araması da doğruydu. Fikirlerimi söyledim doğru tercih olabileceğini söyledim. Daha önce de söylemiştim. Milli takımın tek bir sahibi olması lazım. Futbolcuların kaynaşmasını sağlayacak, onları toparlayacak bir akla ihtiyaç olduğunu söylemiştim. Geldiğimiz nokta bizi Almanya'ya götürdü. Evet Montella'yı Türkiye'ye biz kazandırdık ve mutluyuz. Kendisine teşekkür ediyoruz."

''BELHANDA AĞLIYORDU, GİTTİM SARILDIM''

"Yolu Adana Demirspor'dan geçen ve Adana Demirspor'da oynayan 6 futbolcumuz var milli takımda. Yunus Akgün, Samet Akaydın, İsmail Yüksek, Ertaç, Yusuf Sarı ve Emre Akbaba. Aslında Emre'yi seyredemedik. Hoca oynatmış olsaydı herkes iyi bir orta saha oyuncusu olduğunu görebilecekti ve farklı şeyler olabilecekti. Yunus benim evladım. Her zaman kapım açık kendisi de biliyor. Samet'e gelince maalesef talihsiz bir sezon geçirdi. Bazen taraftar takımına zarar veren kesim oluyor. Bir oyunda herkes hata yapabilir. Bir hatada oyuncuyu maçtan sonra Twitter'da TT noktasına getirirseniz eleştirirseniz o oyuncu bir sonraki maçta rahat oynayamaz. Daha önce bunu Fenerbahçe taraftarına da söyledim. Yapmayın. Destek olun. Ben öyle yapıyorum. Hata yapan futbolcuya destek oluyorum. Belhanda'ya ne yaptım mesela? Penaltıyı kaçırdı, gittim sarıldım. Ağlıyordu. Motive ettim. Teşekkür ettim herkesin başına gelebileceğini söyledim. O futbolcu da bir insan. İnsan demek duygusallık demek. Bu kadar tepki gösterirsen başarılı olma ihtimali yok. Montella güvendi. Samet'i çağırdı, oynattı ve nasıl oynattığını da gördünüz. Kendisi iyi bir oyuncu, stoper."

''KLUIVERT MUHTEŞEM BİR İNSAN, ÇOK ELEŞTİRDİLER AMA BİZ MEMNUNUZ''

"Kluivert muhteşem bir insan. Montella'ya da çok benziyor. İnsan olarak çok naif, hoş, güleç. İlk aldığımızda eleştirmişlerdi. Taraftar her şeyi eleştiriyor. A takım kariyeri yok, milli takım çalıştırmamış diyenler de oldu. Benim hep verdiğim cevap da şu; Başbakan olan bir insan daha önce de başbakanlık mı yapmış ki? İnsanlar gelecek o göreve, çalışacak hata da yapacak. Altyapısı ve geçmişi varsa o da başarılı olur yeter ki çalışsın başarılı olur. Kendisinden memnunuz."

''OYUNCULARI GÖNDERMEK İSTİYORUZ, GİTMİYORLAR''

"Adana'nın çok farklı bir havası var gelen kopamıyor. Sıcağı bile ayrıl güzel. Gelen futbolcuları bazen göndermek istiyoruz gitmiyorlar. Alışıyorlar gitmek istemiyorlar."

''GALATASARAY'DAN DAHA İYİ OYNUYORUZ, İDDİALIYIZ''

"Daha yolun başındayız. 8 haftayı değerlendirirsek en güzel futbol oynayan Fenerbahçe. İkincisi de Adana Demirspor. Biz Galatasaray'dan daha iyi bir futbol oynuyoruz bana göre. Ama onların da özel ayakları var. Şu an da transferleriyle şampiyonluğun en güçlü iki adayı bana göre Fenerbahçe ve Galatasaray. Biz iddialıyız arzu ediyoruz. Sezona başlarken hedefi ilk 5 olarak belirledik, hangi noktada bitirebilirsek. Ama kolay lokma olmadığımızı herkes bilsin. Adana Demirspor'un göze hoş gelen bir futbol oynayacağı adına buradan söz veriyorum."

''BALOTELLI'Yİ BİZ GÖNDERDİK''

"Balotelli'yi biz gönderdik. Ya Montella'yı ya Balotelli'yi tercih edecektik. İyi paraya da sattık. Ama hiçbir zaman ilişkimiz kopmadı. Sportif direktör üzerinden hep ulaşıyordu. Gelmek istiyordu. 'Mario seni alırım, ama parasız alırım' dedim. Çıkabiliyorsan gel yerin hazır dedim ve geldi. Bedava aldık. Özel bir futbolcu. Ben onu seyrettiğim zaman beni mutlu ediyor. Zorlukları var ama önemli olan onu yönetebilmek. Bunu da yapıyoruz."

''HULK'U ÇOK İSTEMİŞTİK''

"Hulk'u çok istedik alamadık. Oyuncu istemişti, kulübü vermemişti. Yunus'u istemiştik tekrar olmamıştı. Onlardan daha iyi oyuncular aldık üzerinde çok durmadık."

''ERDEN TİMUR'UN AÇIKLAMALARI DOĞRUYSA DURUM VAHİM''

"Her şeyden önce Erden Timur'u çok severim. Benim arkadaşım. Keşke bunlar gündeme gelmeseydi. Futbolu futbol gibi algılayıp güzellikler katabilsek. Bunlar Türk futboluna bir şey kazandırmaz kaybettirir. İddialar var bir tanesinin muhatabı biziz. Fenerbahçe - Adana Demirspor maçında Lale Orta'nın VAR kayıtlarına müdahale etmesi. Doğruysa durum vahim. İnşallah bu doğru değildir. Her iki tarafın da bu konuda aklı selim hareket etmesini diliyorum. Bunlar futbolu çirkinleştirmekten başka bir şey değil."

''MEHMET BÜYÜKEKŞİ KEŞKE BEŞİKTAŞ MAÇINA GİTMESEYDİ, FEDERASYON BAŞKANLARININ KADERİ BU''

"TFF Başkanı geldiği günden beri nasıl çalıştığını yakinen biliyorum. 'Türk futboluna en azında maddi olarak neler katabilirim?' sorusunun peşinde olduğunu biliyorum. Trendyol ile anlaşmamızın sebebi de oydu. Bu konuda kendisine teşekkür ediyorum. Beşiktaş maçındaki olay keşke yaşanmasaydı. Ben onun yerinde olsam maça gitmezdim. Belliydi, gerginlik vardı. Avrupa maçıydı, destek vermek için gitti. Tezahüratlar olunca o da tepkisini koydu stadı terk etti. Bazen çekilen fotoğraflarda beden diline baktığınızda yanlış anlaşılabilir.

Parmak sallama olayı var da orada sözlü olarak ne demiş? Ahmet Nur Çebi'ye ne dedi? Onu da başkanımızın açıklaması lazım. Tehdit ettiğini düşünmüyorum. Yorum yapmak doğru değil ama bu taraftarı siz mi bu hale getirdiniz gibi bir söylem olabilir. Federasyon başkanlarının kaderi bu herhalde. Nihat Özdemir'i davet etmiştik kupa törenine. O da yuhalanmıştı. O gün yangınlar vardı ama kendisi davetimiz üzerine geldi kupayı teslim etmek için fakat taraftarlarımız yuhladı. Yuhalamayın. Bir misafiri en iyi nasıl ağırlayacağını bilen toplumuz biz."

''SOSYAL MEDYAYI KULLANIYORUM, HERKESE CEVAP VERİYORUM''

"Ben bir kere taraftarıma söz verdim; asla yalan söylemeyeceğim diye. Beynimdeki, gönlümdeki neyse ağzımdan da çıkan o. Parmaklarıma da yansıyan o. Onları yazıyorsam, nokta diyorsam değişmeyeceği anlamına geliyor. Taraftarın hoşuna gidecek diye doğrulardan da vazgeçmem. Evet sosyal medyada çok vakit geçiriyorum ama iş zamanı da işimi yapıyorum. Bazen saat 03-04 sularında uyanıksanız beni bazen görürsünüz. Taraftar bir şeyler öğrenmek istiyor soruyor ben de gördüğüm an cevap veriyorum sadece Adana Demirspor taraftarı değil 81 ilden bana yazan var, diğer takım taraftarları var. Hepsine cevap veriyorum. O insanla benim aramda hiçbir fark yok. Neden cevap vermeyeyim? İnsanları seviyorum. Ama hadsizlik yapanlara haddini de bildiriyorum."

Kaynak: Haber Global TV

Adana Demirspor Murat Sancak Galatasaray Erden Timur lale orta VAR kayıtları