Satrançta 100 milyon dolarlık dava!

Ekonomi haberleri
Satrançta 100 milyon dolarlık dava!

ABD'li satranç ustası Hans Niemann, kendisi hakkında hile imasında bulunan satranç ustası Magnus Carlsen ile Chess.com'a en az 100 milyon dolarlık dava açtı. Magnus Carlsen, geçtiğimiz ay Niemann ile yaptığı maçı birkaç hamle sonra terk etmişti.

Satranç dünyası 100 milyon dolarlık dava ile karıştı...

Grandmaster Hans Niemann, ABD federal mahkemesinde dünya şampiyonu Magnus Carlsen de dahil olmak üzere diğer sanıklardan en az 100 milyon dolar tazminat talep eden bir dava açtı.

19 yaşındaki Niemann, dava başvurusunda Carlsen'i, Carlsen'in çevrimiçi satranç şirketi Play Magnus ve Play Magnus'u satın almayı kabul eden Chess.com ile işbirliği içinde kendisine karşı bir karalama kampanyası düzenlemekle suçladı.

Davada, "sanıkların kendisini aleni şekilde karalayarak mesleğinde kara listeye alınması için yasadışı şekilde işbirliği yaparak itibarına, kariyerine ve yaşamına verdiği yıkıcı zararlardan kurtulmak için" tazminat talep ettiği belirtildi.

Chess.com'un avukatları suçlamaları reddederken, dünyanın 1 numarası Magnus Carlsen dava haberine yorum yapmadı. 31 yaşındaki Norveçli oyuncu Carlsen, St. Louis'deki Sinquefield Kupası'nda Niemann'a yenildi. Carlsen daha sonra çevrimiçi Julius Baer Generation Cup'ta Niemann'a karşı oynadığı bir oyunu sadece bir hamle yaptıktan sonra bırakmıştı.

Davada suçlananlardan biri de ABD'li grandmaster Hikaru Nakamura.. Nakamura, chess.com'da yayıncılık ve yorumculuk yapıyor. Nakamura dava ile ilgili açıklama yapmayı reddetti. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

satranç Magnus Carlsen