Samsunspor’un beklediği çilek transfer kim, transfer yasağı geldi mi?

Samsunspor Haber Global Süper Lig

Süper Lig’in yeni ekiplerinden Yılport Samsunspor’un başkanı Yüksel Yıldırım, Haber Global’in konuğu oldu.

Kontra YouTube kanalında Haber Global Spor Editörü Ata Selçuk’un sorularını yanıtlayan Yıldırım, gündemdeki konulara ilişkin çok özel açıklamalar yaptı.

Samsun’un bir numaralı markasının Samsunspor olduğunu dile getiren Yıldırım, “Stadın son durumunu görünce, sel felaketinde yaşananları görünce çok üzüldüm. Samsun’a yakışır bir stat yapabilirim. İlk defa söylüyorum bunu. Pazar günü içim acıdı. Taraftarıma sahip çıkmak istiyorum” ifadelerine yer verdi.

“FIFA CEZA VERDİ, CAS’A GİTTİK, YASAK GELEBİLİR”

Samsunspor’a transfer yasağı gelip gelmediği yönündeki tartışmalara son veren başkan Yıldırım, “Novikovas davasından dolayı FIFA bize ceza verdi. Haklı olan biziz. Davayı CAS’a taşıdık. Kazanırsak yasak olmayacak. Yasak gelebilir. 2 dönem bana yasak gelsin ya, ne olacak? Zaten ben 2-3 yıllık kontratlara imza atıyorum, iyi bir kadro kuruyorum. Gerekeni yaptık, bu kurduğum kadro beni 2-3 yıl götürür” diye konuştu.

“MARCO GRÜLL BİZE GELİYORDU, FIORENTINA SON DAKİKADA DEVREYE GİRDİ”

Başkan Yıldırım, taraftarların takımda görmeyi çok istediği Marco Grüll transferiyle de ilgili detay verdi, oyuncunun Fiorentina’yı tercih ettiğini açıkladı:

“Marco Grüll’ü çok istedik, tam alıyorduk. Oyuncu tamam dedi. Anlaşmak üzereyken Fiorentina, Rapid Wien maçında oyuncuyu beğenmiş ve ikna etmiş. Fiorentina’nın devreye girmesiyle oyuncu oraya gitmek istedi, o yüzden transfer tamamlanamadı.”

“ÇİLEK TRANSFER SISSOKO’YDU, TAIT’İ TERCİH ETTİK”

Yüksel Yıldırım, çilek transfer konusuyla ilgili de açıklama yaptı. Samsunspor’un kapısından dönen yıldız ismi ilk kez Haber Global’e açıkladı:

“İlk defa açıklıyorum, Türkiye’de kimse bilmiyor. Ben Moussa Sissoko’yla anlaşmıştım. 2+1 yıllık sözleşmeyle getiriyorduk. Sonrasında Flavien Tait ismi çıktı. Damien Comolli’yle görüştüm. ‘Kesinlikle Tait’ dedi. Biz de onu tercih ettik”

“ALCACER’İ HENÜZ İKNA EDEMEDİK, TEKLİFİMİZİ YAPTIK BEKLİYORUZ”

Paco Alcacer transferiyle ilgili de girişimlerini sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “Alcacer ile bir aydır görüşüyoruz. Kulübü teklifimizi kabul etti, oyuncu kabul etmedi. Kulübü ikna etmeye çalışıyor oyuncuyu. Teklifimizi yaptık bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yüksel Yıldırım ayrıca bir kanat ve bir 6 numara almak istediklerini ancak takımdan birilerini yollamaları gerektiğini söyledi.

“UMUT MERAŞ’I BEŞİKTAŞ İSTEMİYOR, BİZ OYUNCUYA EKMEK KAPISI OLMAK İSTİYORUZ”

Beşiktaş’ın milli sol beki Umut Meraş’ı istediklerini de belirten Yıldırım, “Umut Meraş için Beşiktaş’la aramızda maddi olarak ufak bir fark var. Beşiktaş taraftarı istemiyor, çocuk sahaya çıktığında bildiğini unutuyor. Oyuncunun geleceği bitiriliyor. Biz bir oyuncuya ekmek kapısı olmak istiyoruz” dedi.

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım ayrıca, Samsunspor’u Türkiye’nin ilk 5, ilk 6, ilk 7 takımından biri yapmak istediğini vurguladı.

RÖPORTAJIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Haber Global TV

Samsunspor Kontra Haber Global Samsunspor Yüksel Yıldırım özel röportaj Ata Selçuk