Salah rekoru egale etti, Napoli ilk kez kaybetti! İşte Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

UEFA Şampiyonlar Ligi
Salah rekoru egale etti, Napoli ilk kez kaybetti! İşte Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde A, B, C, D gruplarında son maçlar oynandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2022-2023 sezonunda A, B, C ve D grubunda 6. hafta karşılaşmaları tamamlandı. Kış saati uygulamasına geçilen organizasyonun 20.45 seansında B Grubu maçları oynandı. İlk 2 müsabakadan mağlubiyetle ayrılan Porto, son maçta Atletico Madrid’i 2-1 yenerek üst üste 4. galibiyetini elde etti ve grubu 12 puanla lider tamamladı. Şampiyonanın flaş takımlarından Club Brugge, Almanya’da Bayer Leverkusen ile golsüz berabere kalarak grubu ikinci tamamlarken, Leverkusen Avrupa Ligi vizesi aldı. 5 puanlı Atletico Madrid ise averajla Avrupa kupalarına veda etti.

Saat 23.00’de oynanan mücadelelerde; A Grubu’nda Liverpool, Napoli’yi 2-0 mağlup etmesine rağmen ikili averajla grubu ikinci bitirdi. C Grubu’nda Bayern Münih, Inter’i 2-0 yenerek grup aşamasını kayıpsız tamamladı ve 18 puanla lider olarak gruptan çıkmayı başardı. İkinci olan Inter 10 puanda kaldı, İtalyan ekibi geçtiğimiz hafta son 16’ya kalmayı garantilemişti. Grubu üçüncü tamamlayan Barcelona yoluna Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Geceye damga vuran D Grubu’nda sıralama uzatma dakikalarında belli oldu. İlk yarıyı 1-0 önde tamamlayan Sporting, sahasında Frankfurt’a 2-1 mağlup olarak son 16 turunu rakibine kaptırdı. Diğer maçta Marsilya, Tottenham’ı konuk etti. Mücadelede 1-0 öne geçen Fransız ekibi, 90+5. dakikada yediği golle grubu 6 puanla son sırada tamamladı ve Avrupa kupalarına veda etti. 3 puanı hanesine yazdıran Tottenham ise 11 puanla liderlik koltuğuna oturdu.

SALAH, GERRARD'IN REKORUNU EGALE ETTİ

Napoli ve Liverpool, Anfield'da karşı karşıya geldi. Golsüz tamamlanan ilk yarının ardından ikinci yarının da büyük bir bölümü golsüz geçilirken 85. dakikada Liverpool üstünlük golünü buldu. Kullanılan köşe vuruşunda Darwin Nunez'in şutunu tamamlayan Mohamed Salah, takımını öne geçirdi. Maçın 90+7. dakikasında ise Darwin Nunez, skoru belirleyen golü kaydetti.

Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan Liverpool, karşılaşmadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. Öte yandan Napoli'nin Leo Ostigard'la bulduğu gol, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Karşılaşmada Liverpool'un ilk golünü kaydeden Mohamed Salah, Liverpool formasıyla Avrupa kupalarındaki 41. golünü kaydetti ve Steven Gerrard'ın rekorunu egale etti.

Rakibine 2-0 kaybeden Napoli ise bu sonuçla bu sezonki ilk yenilgisini almış oldu.

 

Kaynak: AA

UEFA Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi