Sakatlıklar NBA izlenme oranını düşürüyor!

Sakatlıklar NBA izlenme oranını düşürüyor!

NBA yetkililerine göre NBA'in en büyük yıldızlarının sakatlığı izlenme oranlarını düşürüyor!

NBA'in büyük umutlarla başlayan 2019-2020 sezonu hayalkırıklığı ile devam ediyor. Nielsen verilerine bu sezon NBA maçları ilk 8 hafta rakamlarına göre geçtiğimiz sezondan %15 daha az izleniyor. 

Analistler, bu durumu tv aboneliklere olan ilginin düşmesine bağlıyor. Fakat NBA ve yayıncı ESPN'e göre bu durum tamamen "yıldızların sakatlığıyla ilgili bir durum." Bu sezonun en çok beklenen çaylaklardan New Orleans Pelicans oyuncusu Zion Williamson sezon başlamadan bir gün önce ameliyat oldu ve yarı sezonu kapattı, Brooklyn Nets oyuncusu Kevin Durant, Golden State Warriors oyuncuları Stephen Curry ve Klay Thompson ve yine Brooklyn Nets oyuncusu Kyrie İrving gibi oyuncuların sakat oluşu ve seyircilerin bu oyunculardan mahrum kalışı NBA ve ESPN yetkililerini haklı çıkarıyor. 

Nielsen verilerine göre bu sezon en çok izlenen maç Noel günü yapılan Los Angeles Lakers ve Los Angeles Clippers maçı oldu. Yaklaşık 8.8 milyon izleyici tarafından izlendi. Rekor Geçtiğimiz yıl yapılan ve 10,3 milyon seyirci tarafından izlenen Los Angeles Lakers ve Golden State Warrios maçı idi. Bu yıl en çok izlenen maçın herhangi bir sakatlığın olmadığı iki takımın maçının olması da NBA yetkililerinin görüşünü doğruluyor. Los Angeles Lakers Lebron James, Anthony Davis gibi dev oyunculara sahip iken, Los Angeles Clippers ise geçtiğimiz sezon Toronto'nun şampiyonluğunda aslan payı sahibi olan Kawhi Leonard ve Paul George gibi oyunculara sahip.

NBA basketbol spor