Rus futbolcuya antrenman sırasında yıldırım çarptı

Rusya'nın FC Znamya Truda takımında oynayan 16 yaşındaki Rus kaleci Ivan Zaborsky, tek başına antrenman yaptığı sırada korkunç bir olay yaşadı. Şut antrenmanı yapan futbolcuya yıldırım çarptı. Saha kenarından izleyen arkadaşları hastaneye kaldırdı

Hafta sonu futbol sahalarında ender görülebilecek bir vaka yaşandı. Moskova'nın doğusunda bulunan Orekhovo-Zuevo şehrinin takımı FC Znamya Truda'nın 16 yaşındaki futbolcusu Ivan Zaborsky, takım antrenmanının ardından bireysel antrenman yaparken başına korkunç bir olay geldi.

Zaborsky, sahada tek başına çalışırken yıldırım çarpması sonucu ağır yaralandı. Saha kenarından kendisini izleyen takım arkadaşlarının yardımıyla hızla hastaneye kaldırılan Zaborsky'nin komada olduğu belirtiliyor.

Futbolcuya yıldırım çarptığı anlar ise saniye saniye amatör kameralar tarafından kaydedildi. Takım arkadaşları ve antrenörünün şaşkın bakışları arasında yere yığılan futbolcuya ilk müdahale, kalp masajı ve suni tenefüs yoluyla takım antrenörü Anton Basov tarafından yapıldı. Daha sonra ambulans helikopter ile hastaneye kaldırılan Zaborsky'nin kız arkadaşı Yelena, yerel basına yaptığı açıklamada genç futbolcunun durumunun stabil olduğunu söyledi.

Futbolcunun vücudunda boyun bölgesinde yaralar olduğu belirtildi. Bu da yıldırımın doğrudan baş ve boyun bölgesine isabet ettiği yönünde yorumlanıyor. Yıldırım çarpması sonucu futbolcunun akciğerlerinin de iflas ettiği öğrenildi. Zaborsky'nin kız kardeşi ise doktorların genç oyuncuyu, yaşamsal fonksiyonlarını riske atmamak için bilinçli bir şekilde komada tutmaya devam ettiğini açıkladı.