Roma, Spinazzola transferini kayıp çocukların fotoğrafı eşliğinde duyurdu

Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi Roma Leonardo Spinazzola Twitter
Roma, Spinazzola transferini kayıp çocukların fotoğrafı eşliğinde duyurdu

Sosyal medyayı en etkin kullanan futbol kulüplerinden biri olan AS Roma, ABD'de bulunan Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi ile partnerlik anlaşması imzaladı. Roma son transferi kayıp çocukların fotoğrafıyla duyurdu

ABD'de bulunan Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi ile partnerlik anlaşması imzalayan İtalyan futbol devi Roma, anlaşmanın hemen ardından Juventus'tan 29.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer ettiği Leonardo Spinazzola'nın transfer haberini twitter'da kayıp çocukların fotoğraflarıyla verdi.  

Kısa bir süre önce hem sosyal medya hesaplarından hem de resmi internet sitesinden Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi  ve İtalya'da bulunan Telefono Azzurro ile imzaladığı partnerlik anlaşmasını duyuran Roma, bu anlaşma çerçevesinde bu yaz kayıp çocuklar konusunda toplumsal farkındalığın artırılması için sosyal medya kanallarının aktif şekilde kullanılacağını açıkladı. Daha önce sosyal medya ödülleri kazanan transfer duyurusu paylaşımlarının bundan sonra kayıp çocuklarla ilgili de farkındalık yaratıcı unsurlar içereceğini açıklayan Roma, açıklanacak her transferin Roma'nın resmi sosyal medya kanallarında bir video ile duyurulacağını, bu videonun kayıp çocuklarla ilgili rakamlar ve yüzler içereceğini bildirdi.

Bu doğrultuda ilk paylaşım da önümüzdeki sezon için Juventus'tan 29.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen 26 yaşındaki orta saha Leonardo Spinazzola'nın transferi için gerçekleştirildi. Spinazolla transferini twitter hesabından bir video ile paylaşan Roma, bu videonun yanında ise kayıp çocukların isimleri ve fotoğraflarının yanında kayıpları görenlerin ulaşabilecekleri telefon numaralarını da verdi.



Çok kısa bir süre içerisinde yüzbinlerce izlenme rakamına ulaşan transfer videosu, saatte 1000 beğeni, 314 retweet ortalamasına ulaştı.




kayıp çocuklar