Robinho 'yeryüzündeki cehennem'de! Başını öne eğiyor, sakince ilerliyor...

futbol Brezilya
Robinho 'yeryüzündeki cehennem'de! Başını öne eğiyor, sakince ilerliyor...

Başını öne eğiyor ve sakince ilerliyor... Brezilyalı yıldız futbolcu Robinho artık 40 yaşında ve hapis yatıyor... Örnek bir mahkum olup cezasını diğer mahkumlarla sorun yaşamadan bitirmeyi arzuluyor.

2013 yılında Milano'da bir toplu tecavüz suçuna katıldığı gerekçesiyle 9 yıl hapis cezası alan Brezilyalı futbolcu Robinho, Brezilya'da "Yeryüzündeki Cehennem" diye adlandırılan hapishanede kalıyor.

Kariyeri boyuncu Santos, Real Madrid, Manchester City, Milan, Guangzhou Evergande, Atletico Mineiro, Sivasspor ve Başakşehir formalarını giyen Robinho artık 40 yaşında ve parmaklıklar ardındaki yeni hayatını uyum sağlamaya çalışıyor.

TV, RADYO TAMİR ETMEYİ ÖĞRENİYOR

The Sun gazetesi, Robinho'nun cezaevinde 600 saatlik temel elektronik dersi aldığını yazıyor. Kurs, Brezilya Evrensel Enstitüsü tarafından mahkumları gelecekteki tahliyelerinde hayata hazırlamak için yeni beceriler öğretmek amacıyla veriliyor. Hapishane çalışma programının da bir parçası.

Avukatı, Brezilyalı futbolcunun elektronik öğrenmekten zevk alıp almadığını bilmediğini söyleşerek "En azından zamanın geçmesine yardımcı oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

100 kez Brezilya formasını giyen, kariyeri boyunca 70 milyon euro'dan fazla para kazanan Robinho, tahliye olduktan sonra televizyon, radyo gibi aletlerin tamirini yapabilecek beceriye sahip olacak.

Robinho 'yeryüzündeki cehennem'de! Başını öne eğiyor, sakince ilerliyor... - Resim : 1

KRAMPON VERİLDİ

Avukatı Mario Rosso Vale, mart ayında hapse girdiğinden beri Robinho'nun örnek bir mahkum olduğunu belirtiyor. Brezilyalı eski futbolcuya cezaevinde düzenlenen maçlara katılabilmesi için bir krampon da verilmiş.

Brezilya hapishane sistemi aşırı kalabalık olmalarının yanı sıra 'kafa kesme, cinsel şiddet' gibi nedenlerle 'Yeryüzündeki Cehennem' olarak adlandırılıyor. İçeride katillerden uyuşturucu baronlarına kadar her türden suçlu var. Toplam 3 bin kişinin kalabileceği koğuşlarda 10 bin kişi kalıyor.