Roberto Firmino için Süper Lig iddiası!

Suudi Arabistan Ligi transfer haberleri Süper Lig
Roberto Firmino için Süper Lig iddiası!
Al-Ahli Twitter hesabı

Suudi Arabistan'da mutsuz olan olan Brezilyalı forvet Roberto Firmino'nun Türk kulüplerinden ilgi gördüğü ve Süper Lig'e transfer olabileceği iddia edildi.

Sezon başında Liverpool'dan ayrılarak Al-Ahli ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Roberto Firmino, ilk maçında hat-trick yaparak Suudi Arabistan kariyerine muhteşem bir başlangıç yapmıştı.

Ancak sonrasında oynanan 18 haftada gol atamayan Brezilyalı futbolcu, takımının da şampiyonluk yarışında lider Al-Hilal'in 13 puan gerisine düşmesiyle birlikte taraftarların bir numaralı hedefi haline geldi.

Talksport'un haberine göre; Firmino'nun Al-Ahli'nin oyun sistemi sebebiyle büyük hayal kırıklığına uğradığı ve Arabistan'daki yaşama uyum sağlayamadığı, yeşil-beyazlı kulübün de ara transfer döneminde Firmino'yu kiralık olarak takımdan göndermeyi ve yerini başka bir yabancı golcüyle doldurarak yeniden şampiyonluk yarışına dahil olmak istediği belirtiliyor.

Al-Ahli'nin Firmino'yu Suudi Arabistan Ligi'ndeki başka bir takıma kiralamayı tercih ettiği ancak Firmino'nun Suudi Arabistan'dan ayrılarak kariyerine Avrupa'da ya da ülkesi Brezilya'da devam etmek istediği kaydedildi.

ROBERTO FIRMINO SÜPER LİG'E Mİ GELİYOR?

Haberin devamında Roberto Firmino'ya Suudi Arabistan'dan Al-Shabab, Al-Ettifaq ve Al-Fateh'in talip olduğu, Türkiye'den de 2 Süper Lig takımının oyuncunun durumunu yakından takip ettiği iddia edildi.

ROBERTO FIRMINO'NUN LIVERPOOL VE AL-AHLI KARİYERİ

2015-2023 yılları arasında kesintisiz olarak 8 sezon Liverpool formasını terleten Firmino, 362 resmi maçta 190 gollük katkı (111 gol - 79 asist) sağladı.

Sezon başında Al-Ahli'ye transfer olan 32 yaşındaki Brezilyalı forvet, şu ana kadar 19 maçta forma giyerken 3 gol - 3 asist üretti.

Firmino, son olarak 2021 yılında giydiği Brezilya Milli Takımı formasıyla da bugüne dek 55 maça çıkarken 17 gol - 7 asistlik performans sergiledi.