Rıza Çalımbay'dan Mert Günok'a şok tepki: "Sen nasıl kalecisin?"

Beşiktaş Rıza Çalımbay Süper Lig Alanyaspor
Rıza Çalımbay'dan Mert Günok'a şok tepki: "Sen nasıl kalecisin?"
FOTOĞRAF: AA

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Alanyaspor'a 3-1 mağlup oldukları maçın ardından yaptığı açıklamada Mert Günok ve Daniel Amartey hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Alanyaspor'a 3-1 yenildikleri karşılaşmanın ardından çok sert ifadeler kullanarak oyuncularını eleştirdi.

Çalımbay, Alanyaspor'un attığı 3. golün öncesinde hata yaparak topu rakibe kaptıran kaleci Mert Günok hakkında, "Yani sen nasıl kalecisin, oradaki topu vuracaksın gidecek, bu kadar basit!" değerlendirmesini yaptı.

Yaptığı hatayla gole sebebiyet veren Daniel Amartey hakkında ise Çalımbay, "Amartey'in yaptığı şey. Kaybetmeyeceksin yahu! Bir kalecin var, kimse kalmadı zaten orada, topu rakibe veriyorsun. Bu 1 olur, 2 olur, 3 olur. Ondan sonra çıkaramazsın, mümkün değil!" ifadelerini kullandı.

Deneyimli teknik adam, rotasyonun dar olduğunu ve bazı şeyleri başarmak için çok uzun zaman gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Net bir stoper altyapıda yok. Çok istedim, yok. Club Brugge maçımız vardı. Elenmiş bir takımdık o zaman. Ben bir tane stoper bulamadım. Altyapıya da baktım, hepsine baktım. Bir tane stoper bulamadım. Onur'u oynattık, stoper yoktu.

Ben, evimde otururken Ahmet Nur Çebi beni çağırdı ve maçları söyledi. Ben de 'Beşiktaş zordaysa gelirim' dedim. Geldim ve mukavelem 2024'ün 6. ayında bitiyordu. Ancak bir maddeye göre yeni gelen yönetim 15 gün içinde sözleşmemi feshedebiliyordu. Önce Serdar Adalı ile görüştüm, Mehmet Özdilek ile ve sonra da Samet Aybaba ile görüştük. Hasan Arat'ın yönetimindeydi. İki taraf da benimle devam edeceğini söyledi. Şimdi sözleşmem devam ediyor ama bitmek üzere.

"GELDİM, ELİMDEN GELENİ YAPTIM"

2 maç kalıyordu, 'uzatabilir misin?' dediler ben de tabii kabul ettim. Ben kimseden bir talepte bulunmadım. İki tarafa da takım raporunu verdim. Geldim, elimden geleni yaptım. Bana verilen kadro da bu ama maalesef burada bazı şeyleri başarmak için çok uzun zaman gerekiyor."

Kaynak: Haber Global TV