Rıza Çalımbay veryansın etti: "Beşiktaş'a geldiğimde ben, kendime acıdım"

Beşiktaş Süper Lig Alanyaspor
Rıza Çalımbay veryansın etti: "Beşiktaş'a geldiğimde ben, kendime acıdım"
FOTOĞRAF: AA

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Alanyaspor karşılaşmasının ardından yaptığı değerlendirmede, "Bugün Alanyaspor bizi mağlup etmedi, kendi kendimize yenildik. Öyle 3 tane bariz hata yapılır mı yani" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Süper Lig'de Alanyaspor'a 3-1 mağlup oldukları karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Çalımbay, yaptıkları bireysel hatalardan dolayı maçı kaybettiklerini söyledi.

Deneyimli teknik adam, yenilen gollerin kendilerini mahvettiğini belirterek şunları söyledi:

"Bugün Alanyaspor bizi mağlup etmedi, kendi kendimize yenildik. Öyle 3 tane bariz hata yapılır mı yani! Yılların profesyonel oyuncuları! Gerçekten öyle. Attıkları golleri onlar atmadı, kendi ayağımızla, elimizle verdik. Oyuncu bu kadar duyarsız olur mu yahu!? Oyuncuların biraz daha dikkat etmeleri gerekiyor. Bu kadar taraftar var, onları sevindirmeleri gerekirken yaptıkları bireysel hatalardan dolayı maalesef maçı kaybettik. Onun dışında bir şey yok. İkinci yarı gayet iyi başladık.

"ELİMİZDE YAPACAK BİR ŞEY DE YOK"

Chamberlain sakatlandı, yine her maç olduğu gibi. Ondan önce Fenerbahçe maçında iki adamımız gitti. Gedson ve Umut gidince başka şeye döndü maç. İnanamıyorum. Oyuncuların bu kadar bariz hata yapmalarına. Elimizde yapacak bir şey de yok. Beşiktaş takımı reaksiyon gösteriyor, niye göstermesin ki, gösteriyor ama devamı gelmiyor.

"BU TAKIM NASIL DÜZELECEK?"

Yenilen goller bizi mahvediyor. Golümüzü attık. Hiçbir şey yok. Yediğimiz gol, kendi kalemize attığımız gol gibi. Öbürü geri pas veriyor, gol oluyor. Kalecimiz topa vuracağına çalıma gidiyor ve gol oluyor. Yani böyle.

Bu maçın bütün rakamlarına bakın, en üst biziz, yapmışız etmişiz, şut falan bizde. Bireysel hatalar maalesef bizi kötü yaptı. Onun dışında bir şey yok. Nasıl düzelecek? Düzelecek.

"BU HATALARI YAPARSAN YENİLİRSİN"

Gedson oynayabilirdi mesela, oynayabilirdi. Ayağı o kadar önemli değildi, oynayabilirdi. Bugün her şey hikaye. Tek şey yaptığımız 3 bireysel hata. Hangi takımla oynarsan oyna, bu hataları yaparsan yenilirsin.

Beşiktaş'ta oynamayan oyuncular oynasaydı, sağlam olsalardı, kadro dışı kalmasalardı. 5 tane kadro dışı kalan adam, kadro dışı kalmasalardı, doğru dürüst işlerini yapsalardı bugün bambaşka şey olurdu. Gitgide takım zayıflıyor. Altyapıdan alıyoruz. Tam hazır olmayanları oynatıyoruz."

"BEŞİKTAŞ'A GELDİĞİMDE KENDİME ACIDIM"

Rıza Çalımbay açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

"Beşiktaş'a geldiğimde ben, kendime acıdım. Neden acıdım? Ben hiçbir zorluktan kaçmam, sonuna kadar giderim. Bu kadar sakat görmedim. İnanın öyle. O kadar sakat, 5 tane kadro dışı.
Yani sen nasıl kalecisin, oradaki topu vuracaksın gidecek, bu kadar basit!

"AMARTEY'İN YAPTIĞI ŞEY..."

Amartey'in yaptığı şey. Kaybetmeyeceksin yahu! Bir kalecin var, kimse kalmadı zaten orada, topu rakibe veriyorsun. Bu 1 olur, 2 olur, 3 olur. Ondan sonra çıkaramazsın, mümkün değil!
Bu takım çok kırılgan bir takım. Çok yüklenme yapılmış bir takım. Birazcık daha böyle bağ yok, takımın birbirine bağı olması gerekiyor. Birlik beraberlik gerekiyor. Beşiktaş'ta yıllardan beri ilk defa kadro dışı oluyor.

Bunu hak eden oyuncular var, gerçekten var. Takımına her şeyini vermeyen oyuncular var. Onları düzeltmeye çalıştık, uğraştık. Sezon başı gelmezdik. Sezon başı gelmiş olsaydım, bu takımın yarısını almazdım. Öyle yapmazdım. Bu duruma düşmezdi takım. Biz geldiğimiz zaman elimize bir takım verildi, iyi şeyler yapmaya çalıştık."

Kaynak: Haber Global TV