Rıza Çalımbay: Lucescu geliyor, Lucescu gidiyor!

Spor haberleri Beşiktaş Rıza Çalımbay

Başarılı Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Haber Global'de yayınlanan Kontra programına konuk oldu. Çalımbay; Fatih Demirkol, Sercan Hamzaoğlu ve Burhan Can Terzi'nin sorularını yanıtladı.

Rıza Çalımbay, Haber Global Spor Müdürü Sercan Hamzaoğlu'nun 'Milli Takım' sorusu üzerine şunları söyledi:

"Milli takımla ilgili ben konuşmak dahi istemiyorum, söylüyoruz söylüyoruz bir şey olmuyor. Geçen gün bir yere gittim. Konuk oldum, 'Neden Türk antrenör gelmiyor Milli Takım'a?' diye sordum. Dediler ki her Türk antrenörün bir lobisi var, federasyon baş edemediği için yabancı getiriyor dediler. 'Öyle şey olur mu? Benim lobim yok, başarılıyım. Anadolu takımını almış üst üste Avrupa'ya götürmüşüm. Bir tane daha göstersinler bana benim yaptığımı bir tane yabancı gelsin yapsın, yemin ediyorum onu kaparlar. Siz de takip ediyorsunuzdur. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş'ın bir antrenör sıkıntısı olduğu zaman hemen Lucescu'yu çağırıyorlar. Lucescu geliyor, Lucescu gidiyor, Lucescu geliyor, Lucescu gidiyor. Ben sadece şeye üzüldüm. Kuntz geldi, başarısız dediler ve gitti. Tekrar bir daha yabancı alıyorsunuz. Türkiye'de milli takımı çalıştıracak yerli hoca yok mu! Milli takımın en büyük başarıları hep yerli hocalarla olmuştur. Tabii ki kararı verecek olan federasyon, bir şey diyemeyiz ama ben Antrenörler Derneği'nin yerinde olsam küçük de olsa bir açıklama yapardım" diye konuştu.

Çalımbay, A Milli Takım'da Montella tercihini de değerlendirdi.

"BENİM YAPTIĞIMI BİR YABANCI YAPSA HEMEN ALIRLARDI"

Kendi hocalık performansı için "Benim yaptığımı bir yabancı yapsa hemen alırlardı" diyen Çalımbay, Türk hocalara değer verilmesi gerektiği konusuna vurgu yaparak şunları söyledi:

"Montella daha iki tane maç oynamış. Letonya da bize eşdeğer bir takım değil. Hırvatistan'ı da bence tam zamanında yakaladık. Formsuzlardı. İki maçta Montella şudur budur demek doğru değil. Adana Demirspor'da çalışmış, başka bir şeyi de yok Türkiye bazında.

"HEM OKAN HEM İSMAİL NE KADAR İYİ GİDİYORLAR"

Hem Okan hem İsmail, ne kadar iyi gidiyorlar. İsmail geçen sene de iyi giderken bıraktı. Ali Koç tekrar getirdi. Güveniyor. Burada oynamış yıllarca. Ben 20 sene Beşiktaş'ta oynadım, başka hiçbir yerde oynamadım. Ben belki de en çok oynayan oyuncusuyum. Yıllarca kaptanlık yaptım. Ne istiyorsan var. Milli Takım'da da oynadım.

"BENİM MİLLİ TAKIM GÖRÜŞÜM..."

Başarılı bir arkadaşımız varsa o gelsin. Benim Milli Takım görüşüm, Türk antrenör çalıştırır. Bir de aynı dili konuşuyorsunuz. Antrenmanda, maçta, taktik verirken, orada hiç yabancı yok, Türk var. En önemli şey duygu. Ben A Takım'a 17 yaşında geçince yabancı antrenör aldı. Ben hep yabancı antrenörlerle çalıştım ama Milli Takım apayrı bir şey ya."

 

Kaynak: Haber Global TV

Beşiktaş Rıza Çalımbay Fatih Demirkol sercan hamzaoğlu Burhan Can Terzi Mircea Lucescu