Rıza Çalımbay, Azerbaycan Milli Takımı iddialarına açıklık getirdi

Haberglobal.com.tr
Rıza Çalımbay Azerbaycan futbol
Rıza Çalımbay, Azerbaycan Milli Takımı iddialarına açıklık getirdi
DepoPhotos

İsmi Azerbaycan Milli Takımı ile anılan tecrübeli teknik direktör Rıza Çalımbay, federasyon seçimlerinin beklendiğini belirterek, "Henüz resmi bir görüşme gerçekleşmedi" dedi.

Aralık ayında Beşiktaş'taki görevinden ayrılan Rıza Çalımbay'ın Azerbaycan Milli Takımı'yla görüştüğü iddia ediliyordu.

NTV Spor'a konuşan 61 yaşındaki tecrübeli teknik adam, Azerbaycan Futbol Federasyonu ile henüz resmi temas kurmadıklarını açıkladı.

"HENÜZ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞMEDİ"

Çalımbay açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Azerbaycan Milli Takımı'na beni önermişler, ben de görüşürüz dedim. Orada federasyon seçimleri olacak. Bu sebeple henüz görüşme gerçekleşmedi."

REDDETTİĞİ TEKLİFİ AÇIKLADI

Rıza Çalımbay, şu ana dek en ciddi teklifi İran'ın Persepolis FC takımından aldığını ancak bu teklifi reddettiğini açıkladı.

Süper Lig'den de teklifler aldığını belirten Çalımbay, "Ancak o dönem annemin ve kardeşimin rahatsızlıklarından dolayı tekliflere dönüş yapamadım" ifadelerini kullandı.

13 YILDA 13 FARKLI TAKIM YÖNETTİ

Teknik direktörlük kariyerine 2001 yazında Göztepe ile başlayan Rıza Çalımbay, 13 yıllık süre zarfında 13 kulüp takımı yönetti.

Son olarak Beşiktaş'ı çalıştıran Rıza Çalımbay, efsanesi olduğu siyah-beyazlı kulüpte geçirdiği 1.5 ayda 7 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşayarak 1.43 puan ortalaması tutturmuştu.