Riyad derbisinde Jorge Jesus, Cristiano Ronaldo'yu üzdü

Suudi Arabistan Ligi Cristiano Ronaldo Jorge Jesus
Riyad derbisinde Jorge Jesus, Cristiano Ronaldo'yu üzdü
FOTOĞRAF: AA

Suudi Arabistan Ligi'nin 15. haftasında Jorge Jesus'un ekibi Al Hilal, Riyad derbisinde karşılaştığı Al Nassr'ı 3-0 yenerek rakibiyle arasındaki puan farkını 7'ye çıkardı ve büyük bir avantaj elde etti.

Suudi Arabistan Ligi'nin 15. haftasında zirveyi yakından ilgilendiren mücadelede Jorge Jesus'un ekibi Al Hilal ile Al Nassr karşı karşıya geldi.

King Fahd International Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Al Hilal rakibini maçın ikinci yarısında Aleksandar Mitrovic (2) ve Sergej Milinkovic-Savic'in attığı gollerle 3-0 yenerek çok kritik bir galibiyet elde etti.

Bu sonuçla Al-Hilal puanını 41 yaparak en yakın takipçisi Al Nassr ile olan puan farkını 7'ye çıkardı, rakibiyle arayı kapatma fırsatından yararlanamayan Al Nassr ise 34 puanla 2. sırada kaldı.

Al Hilal ligin 16. haftasında deplasmanda Al Tai ile mücadele edecek, 5 maçlık galibiyet serisi sona eren Cristiano Ronaldo'nun takımı Al Nassr ise evinde Riyadh'ı konuk edecek.

JORGE JESUS'TAN REKOR PERFORMANS

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'de görev alan ve daha sonrasında Al Hilal ile anlaşan Jorge Jesus gösterdiği performansla ses getirmeye devam ediyor.

Portekizli çalıştırıcı, ligde ve Asya Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı maçlarda üst üste 14 galibiyet alarak kulüp tarihinin en uzun galibiyet serisine ulaştı.

69 yaşındaki çalıştırıcı ayrıca bu sezon Al Hilal'in başında çıktığı tüm derbileri kazanmayı başardı. (Al Nassr, Al Ahli, Al Shabab)

Deneyimli teknik adam, bu sezon Al Hilal ile tüm kulvarlarda çıktığı 22 karşılaşmada 19 galibiyet ve 3 beraberlik elde ederken henüz yenilgi yüzü görmedi.

Kaynak: Haber Global TV