Rıdvan Dilmen: 10'lu yaşlara gelen çocuklar, Fenerbahçe gibi bir çınar kulübün şampiyonluğunu göremedi

Fenerbahçe Beşiktaş Rizespor Adana Demirspor
Rıdvan Dilmen: 10'lu yaşlara gelen çocuklar, Fenerbahçe gibi bir çınar kulübün şampiyonluğunu göremedi

TRT SPOR'da yayınlanan "Yüzde Yüz Futbol" programında Rıdvan Dilmen Beşiktaş - Rizespor ve Adana Demirspor - Fenerbahçe maçlarını yorumladı.

'%100 Futbol' programında Beşiktaş - Çaykur Rizespor maçını yorumlayan Dilmen, "Türkiye'nin en başarılı teknik direktörü Fatih Terim'in kredisi düşük geçen yıllara göre, Pereira'nın da düşük, Trabzonspor'un da düşük, bu sezon en çok kredisi olan Sergen Yalçın'dır" ifadelerini kullandı.

Dilmen, "Beşiktaş sezonu en geç açan takım. Üç hazırlık maçı oynadılar ve hazır değiller. Fakat takımın coşkusunda sorun yok. Özellikle Welinton hazır değil gibi, kilolu. Yavaş yavaş hazır olur" şeklinde konuştu.

MAÇ SONU AÇIKLAMALARI

"Maçın 45. ile 65.dakikaları arası Beşiktaş bir anda vitesi 5'e aldı. 6. vites olsa ona da gidecek. Maç 65'te 5-0 olabilirdi. İkinci yarıdaki 20 dakikalık oyunu inanılmaz. 90. dakikada Josef de Sousa'nın ilerideki presi ve Larin'in attığı gol bunu gösteriyor"

"Coşku ve reaksiyon Beşiktaş'ta kültür haline geldi. Sergen Yalçın öyle bir takım oluşturdu ki, 2-0 devam, 3-0 hala devam ediyorlar. Coşku bitmiyor. Rosier, takıma geç katılmasına rağmen inanılmaz performans gösterdi. Nkoudou geçen sezonun sonlarında gol vuruşlarını geliştirdi. Attığı gol, birinci sınıf bir gol"

"BEŞİKTAŞ ŞAMPİYONLUĞUN FAVORİSİDİR"

"İki kupalı sezondan sonra böyle istekle oynamak kolay değil. Beşiktaş şampiyonluğunun favorisidir."

RIDVAN DİLMEN'NİN ADANA DEMİRSPOR FENERBAHÇE MAÇI YORUMLARI

"Fenerbahçe'yi geçen sezona göre merak edenler çok merak etmesinler, Zajc dışında bu 11'de değişiklik yok. Adana Demirspor'da ise önemli transferler var. Renk katacakları muhakkak. İki takım da kontra ataklar buldu, orta saha oyuncuları nerede? Şu anda Rus ruleti oynanıyor."

"Pereira'nın hemen 4-2-3-1'e dönüp, Ferdi'yi çıkarıp, Sangare'yi sağa koyup, sağda Osayi ve solda İrfan ile oyun oynaması doğru olabilir. Fenerbahçe ilk yarıyı 3-1 geride de kapatabilirdi. Adana Demirspor son paslarda da kritik hatalar yaptı."

"Adana Demirspor'un yeni transferi Mario Balotelli, ilk yarının sonlarında iyi bir şut çekti. Ama oyun geneline bakıldığı zaman Balotelli, henüz hazır bir görüntü vermedi."

"Samatta kulüp aranan bir oyuncuyken bugün ilk 11'de başladı. Serdar Dursun'un yerine başladı. İlk yarıda hayalet gibi bir Samatta gördüm"

"Son yıllarda en çok önem verilen sezon olabilir. 10'lu yaşlara gelen çocuklar, Fenerbahçe gibi bir çınar kulübünün şampiyonluğunu göremedi. Çocuklara şaşkınlık veriyor bu durum."

"Adana Demirspor'un kadro derinliği var. Güçlü bir kadrosu var. Fenerbahçe'nin de eksikleri var. Pelkas, Mert Hakan, Enner Valencia yok ama kalecisi Altay var. Çok baskı oldu. Galibiyeti Altay kurtardı. Ama her zaman Altay'a güvenip çıkamazsınız."

"İkinci yarı başladı golü buldular. Adana Demirspor'un kaliteli ayakları var. İyi futbolcuları var ama şuursuzlar. İlk haftalar takımlar için çok önemlidir. Ama ilk maç için değerlendirme yapmayalım. Ne Adana Demirspor ben düşerim demeli. Ne de Fenerbahçe, çok iyi demeli. Maç maç bakmamak lazım."

"Sezon başı oyuncular çok hazır olmadığı için futbolcular sakatlanabilir. Serdar Dursun omzundan sakatlandı. İrfan Can da bir ara omzunu tutuyordu. Daha 37 hafta var ama tüm olumsuzluklara rağmen Fenerbahçe, Adana'da önemli bir altın buldu."

Kaynak: Haber Global TV

Rıdvan Dilmen trt spor rıdvan dilmen yorumları rıdvan dilmen maç yorumu