Real Madrid'in acı günü

Real Madrid İspanya
Real Madrid'in acı günü

Real Madrid Kulübü'nün birinci başkan yardımcısı Ferando Fernandez-Tapias'ın 84 yaşında vefat ettiğini duyurdu.

Real Madrid kulübünün web sitesinden yapılan açıklamada kulübün birinci başkan yardımcısı olan Fernando Fernandez-Tapias'ın vefat ettiği belirtilireke "Tapias'ın vefatından derin üzüntü duyuyor ve Nuria Gonzalez'e, çocuklarına ve ailesine başsağlığı diliyoruz" dedi.

13 Ekim 1993'ten bu yana 30 yılı aşkın bir süredir Real Madrid'in üyesi olan Tapias, Kulüp Başkanı Florentino Perez'in başkanlığını yaptığı tüm Yönetim Kurulları'nda yer aldı.

17 Temmuz 2000'den 2 Temmuz 2006'ya kadar Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Taipas, 1 Haziran 2009'dan bu yana Real Madrid'in birinci başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Tapias'ın görev yaptığı sürede Real Madrid, futbolda 6 basketbolda 3 Avrupa şampiyonluğu olmak üzere toplam 58 şampiyonluk elde etti.

FERNANDO FERNANDEZ-TAPIAS KİMDİR?

Fernando Fernández-Tapias, İspanyol iş insanı ve Real Madrid kulübünün başkan yardımcısıdır.

Fernando Fernández-Tapias, 31 Aralık 1941 tarihinde İspanya'nın Vigo şehrinde doğdu.

İş dünyasında başarılı bir kariyere sahipti. İnşaat sektöründe önemli projelerde yer almış ve iş dünyasında saygın bir konuma gelmişti.

Fernández Tapias'ın profesyonel faaliyeti esas olarak denizcilik faaliyetleriyle bağlantılıydı. Amura SA, Roda SA, Fernández-Tapias SA veya Conservas Peña SA gibi denizcilik şirketlerinin kurucusudur.Ayrıca, 1985-2002 yılları arasında Madrid İş Konfederasyonu-CEOE'nin başkanlığını yaptı.

Real Madrid kulübüne uzun yıllar boyunca hizmet etti.

Sporun yanı sıra, hayır işlerine ve sosyal sorumluluk projelerine de ilgi gösterdi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Real Madrid hayatını kaybetti İspanya