Real Madrid'de bir futbolcu daha sakatlandı! Ancelotti buna daha ne kadar dayanabilir?

Real Madrid Arda Güler İspanya La Liga
Real Madrid'de bir futbolcu daha sakatlandı! Ancelotti buna daha ne kadar dayanabilir?
DepoPhotos

Real Madrid'in sakatlık dramı bitmiyor. Neredeyse her hafta bir ya da iki oyuncu sakatlanırken Ancelotti'nin takımı her şeye rağmen La Liga'da zirvede yer alıyor.

Peş peşe gelen sakatlıklar dünyadaki herhangi bir takım için yıkıcı sonuçlar doğurur. Real Madrid için de beklenen buydu. Ancak arka arkaya gelen sakatlıklara rağmen Real Madrid, La Liga'da liderliğe yükselirken Şampiyonlar Ligi'nde de kayıpsız yoluna devam ediyor.

Sakatlar kervanına son katılan isim Dani Carvajal oldu.

Sezon başından bu yana 20 sakatlık, 4 hastalıkla boğuşan Real Madrid'de ilk 11'in değişmez 6 oyuncusu peş peşe gelen talihsizlikler nedeniyle eforma giyemiyor.

Her şey temmuz ayının ilk haftasında 20 milyon Euro karşılığında transfer edilen Arda Güler'in ABD kampında sakatlanmasıyla abaşladı. Peşinde sırayla diğer kötü haberler geldi. Son sakat isim Carvajal'ın yanı sıra Modric, Vinicius, Camavinga, Arda Güler, Tchouameni, Militao, Courtois, Kepa, Mendy, Lunin, Alaba, Ceballos ve Bellingham kendini revirde buldu. Bu oyuncuların büyük kısmının sakatlığı da halen sürüyor. Courtois ve Militao zaten sezonu kapattı. Arda Güler tam 3 kez sakatlandı. Omzundan sakatlanan Bellingham oynamaya devam etmesine rağmen sıkıntısı yüzünden okunuyor. Şimdilik Alaba, Lunin ve Ceballos iyileşmiş durumda.

Bunlara bir de Brahim'in bağırsak sorunlarını, Rodrygo'nun fiziksel acısını (diz ve diş ağrısı) da eklemek gerekiyor. Odriozola (takımdan ayrıldı) ve Vinicius ve Joselu da belirli dönemlerde hastalık yaşadı.

İlk 11'e direkt yazılabilecek oyunculardan Courtois, Militao, Carvajal, Tchouameni, Camavinga ve Vinicius yok. Bunların bir kısmı şubat ayında dönecek.

Tüm bunlara rağmen Real Madrid, Courtois'nın yokluğunda Kepa'yı kiralamak dışında bir transfer yapmadı.

Carlo Ancelotti sakatlıklardan şikayet etmek yerine alt takımdan oyuncuları as takıma dahil etmeyi tercih etti, bu genç oyunculara süre verdi. İtalyan hocanın tek şikayeti takvimin yoğunluğuydu ve bu konuda bir şeyler yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Bunca sakatlıkla boğuşan Real Madrid oynadığı 20 maçta sadece 1 mağlubiyet ve 2 beraberlik alırken kalan 17 maçı kazandı.

Tek sorun bu böyle devam ederse Real Madrid'in buna daha ne kadar dayanabileceği. Yanıtı zaman gösterecek.

Kaynak: Haber Global TV