Real Madrid'de bir dönem sona eriyor! Modric, bayrağı Arda Güler'e devredecek

Real Madrid Arda Güler UEFA Şampiyonlar Ligi
Real Madrid'de bir dönem sona eriyor! Modric, bayrağı Arda Güler'e devredecek
FOTOĞRAF: AA

Real Madrid'in sembol isimlerinden biri haline gelen ve pek çok başarının altına imzasını atan Luka Modric'in sezon sonu kulüpten ayrılacağı belirtildi.

Tottenham'dan transfer edildiği 2012 yılından bu yana formasını 12 yıldır giydiği Real Madrid'de kulüp efsanelerinden biri haline gelen ve kazanmadık kupa bırakmayan Luka Modric'in İspanyol devindeki günleri sona eriyor.

Luka Modric, Real Madrid'in deplasmanda RB Leipzig'i 1-0 yendiği karşılaşmada forma şansı bulamadı hatta ısınmaya dahi gönderilmedi.

Sakatlıklar ve birkaç istisna dışında 2012'den bu yana Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi eleme turlarında oynadığı tüm maçlarda sahada olan Luka Modric dün süre alamadı.

38 yaşındaki oyuncu, 2017-2018 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turunda oynanan PSG maçından bu yana eleme turlarındaki 28 maçta da tek bir dakika kaçırmadan forma giymişti.

İspanyol basınından Relevo'da yer alan haberde; Modric'in dünkü maçta oynamaması sezon sonunda takımdan ayrılmasının kesinleştiği şeklinde yorumlandı.

MODRIC SÜRE ALAMAMAKTAN ŞİKAYETÇİ

Modric, bu sezonki maçların sadece yüzde 45'inde forma şansı bulabildi. Bu da maç başına ortalama 42 dakikaya denk geliyor.

EURO 2024'te Hırvatistan Milli Takımı'yla mücadele edip turnuvada iyi bir netice elde etmeyi hedefleyen deneyimli futbolcunun fazla forma şansı bulamadığı gerekçesiyle oldukça sinirli ve üzgün olduğu belirtildi.

Luka Modric her fırsatta sadece kulüpte olmak için kalmadığını futbol oynayarak keyif almak için Real Madrid'de olduğunu söylüyor.

INIESTA ÖRNEĞİNDE OLDUĞU GİBİ

Real Madrid'in sezon sonunu beklemeden 2024'ün Luka Modric'in kulüpteki son yılı olacağını duyurması bekleniyor.

Barcelona, 2018'de kulübün efsanevi isimlerinden Iniesta'nın takımdan ayrılacağını yıl bitmeden açıklamıştı. Katalan ekibi bunun sebebini ise Iniesta'ya futbolseverler tarafından hak ettiği şekilde veda edilmesini sağlamak olduğu şeklinde açıklamıştı.

GENÇ YILDIZLAR İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Real Madrid de Iniesta örneğinde olduğu gibi Luka Modric'le layık olduğu şekilde vedalaşmak istiyor.

Haberde Luka Modric'in ayrılmasının takımdaki genç isimlerin de daha fazla forma şansı bulabilmesine imkan sağlayacağı yorumu yapıldı. Arda Güler, Nico Paz ve Eduardo Camavinga gibi isimlerin takımda alacakları sürenin de Modric'in ayrılmasının ardından artacağı bildirildi.

Luka Modric bu sezon çıktığı 27 karşılaşmada 1 gol - 6 asistlik performans ortaya koydu.