Quincy Promes, BAE'de tutuklandı! Hollanda'ya iade edilmesi bekleniyor

Haberglobal.com.tr
Hollanda futbol
Quincy Promes, BAE'de tutuklandı! Hollanda'ya iade edilmesi bekleniyor
DepoPhotos

Hakkında 7.5 yıllık kesinleşmiş hapis cezası bulunan ünlü futbolcu Quincy Promes, Hollanda savcılığının talebi üzerine Birleşik Arap Emirlikleri'nde tutuklandı. 32 yaşındaki Spartak Moskovalı futbolcunun ülkesine iade edilmesi bekleniyor.

Kariyerini Rusya Premier Ligi ekiplerinden Spartak Moskova'da sürdüren Hollandalı sol kanat oyuncusu Quincy Promes, geçtiğimiz ay değeri 75 milyon Euro olduğu tahmin edilen yaklaşık 1.5 tonluk kokain sevkiyatını organize ettiği gerekçesiyle Hollanda'da 6 yıllık hapis cezasına çarptırılmıştı.

Karar sonrasında takımıyla birlikte Birleşik Arap Emirlikleri'ne kampa giden Promes, burada gözaltına alınmış daha sonra ise yurt dışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakılmıştı. Spartak Moskova kafilesi Rusya'ya dönmesine rağmen Promes, BAE'de kalmıştı.

De Telegraaf'ın haberine göre; BAE yetkilileri, Hollanda makamlarının talebi doğrultusunda 32 yaşındaki ünlü futbolcuyu tutukladı. İki ülke arasındaki "suçlu iade anlaşması"nın yürürlüğe konarak Promes'un Hollanda'ya iade edilmesi bekleniyor.

Daha önce de kuzenini bıçakladığı gerekçesiyle 1.5 yıllık hapis cezasına çarptırılan Promes, Hollanda'ya iade edilmesi durumunda 7.5 yıl boyunca hapis yatacak.

PROMES'UN KARİYERİ

Kariyerinde Twente, Sevilla, Ajax ve Spartak Moskova gibi takımların formasını terleten Surinam asıllı Hollandalı oyuncu, bu sezon 21 resmi maçta takımına 16 gollük katkı (8 gol - 8 asist) sağladı.

Promes, son olarak 2021 yılında giydiği Hollanda Milli Takımı forması altında da 50 maça çıktı ve 7 gol - 7 asistlik performans sergiledi.

Quincy Promes - Hollanda Milli Takımı
Quincy Promes - Hollanda Milli Takımı [Foto: DepoPhotos]