PSG'nin eski yıldızı Modeste M'Bami hayatını kaybetti!

2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler PSG Kamerun
PSG'nin eski yıldızı Modeste M'Bami hayatını kaybetti!

Kariyerinde Marsilya ve Paris Saint-Germain gibi önemli takımların formalarını terleten Kamerunlu eski futbolcu Modeste M'Bami, 40 yaşında hayatını kaybetti.

Kamerunlu eski futbolcu Modeste M'Bami'den futbol dünyasını üzen haber.

2016 yazında futbolculuk kariyerini noktalayan Modeste M'Bami, geçirdiği kalp krizi nedeniyle 40 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Üzücü haberin ardından M'Bami'nin eski kulüpleri PSG ve Marsilya, sosyal medya hesaplarından taziye mesajları yayımladı.

PSG'den yapılan açıklamada, "Paris Saint-Germain, eski oyuncumuz Modeste M'Bami'nin vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiştir. Kulübümüz, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyor" ifadeleri kullanıldı.

Marsilya'dan yapılan açıklamada ise, "Marsilya, Modeste M'Bami'nin yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntüyle öğrendi. Dualarımız, eski sporcumuzun ailesi ve sevenleriyle birlikte" ifadelerine yer verildi.

Modeste M'Bami PSG

MODESTE M'BAMI KİMDİR? MODESTE M'BAMI'NİN KARİYERİ, OYNADIĞI TAKIMLAR

9 Ekim 1982'de Kamerun'un başkenti Yaunde'de doğan Modeste M'Bami, futbolculuk kariyerine ülkesinin Dynamo Douala takımında başladı. Orta saha bölgesinde defansif rolde oynayan Modeste M'Bami, 2000 Fransız ekibi CS Sedan'a transfer olarak Avrupa futboluna 'Merhaba' dedi.

3 yıl boyunca CS Sedan formasını terleten M'Bami, burada gösterdiği performansla 2003 yazında Paris Saint-Germain'e transfer oldu. PSG'de geçirdiği 3 yılın ardından M'Bami, ligin bir başka önemli takımı olan Marsilya'ya geçiş yaptı.

Marsilya'da da 3 yıl forma giyen Kamerunlu orta saha oyuncusu, 2009 yılından itibaren sırasıyla, UD Almeria, DL Aerbin, CC Yatai, Al-Ittihad Club, Al-Fateh ve Millonarios formalarını terletti.

M'Bami son olarak formasını giydiği Le Havre'de 2016 yılında futbolu bıraktı.

Yıldız oyuncu Kamerun Milli Takımı'nın formasını ise 38 kez giyerken üç kez de gol sevinci yaşadı.

Kaynak: Haber Global TV

PSG Marsilya kamerun