PSG maçında 4. hakemin ırkçı söylemlerine maruz kalan Pierre Webo'dan Haber Global'e özel açıklamalar

Başakşehir
PSG maçında 4. hakemin ırkçı söylemlerine maruz kalan Pierre Webo'dan Haber Global'e özel açıklamalar

Medipol Başakşehir'in yardımcı antrenörü Pierre Webo, "Az önce konuştum" programında Candaş Tolga Işık'ın konuğu oldu. Webo, 4. hakemin ırkçı sözlerini, Okan Buruk'un kendisine söylediğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Fransa'da Şampiyonlar Ligi'nde PSG ile karşılaşan Başakşehir'in yardımcı antrenörü Pierre Webo, 4. hakemin ırkçı söylemine maruz kalmış ve takım sahadan çekilmişti. Sosyal medyada yerli yabancı birçok ünlü futbolcu Webo'ya destek mesajları paylaşmış, olay dünya basınında geniş yankı uyandırmıştı.

Pierre Webo, bu akşam Candaş Tolga Işık'ın sunduğu 'Az önce konuştum' programında yaşadıklarını anlatıyor.

Webo'nun açıklamalarından satır başları;

Öncelikle herkese iyi akşamlar. Şampiyonlar Ligi maçındaydık. Bizim için önemli bir maçtı. Hakem 2-3 hata yaptı ve oyuncumuza kart gösterdi. Biz de ayağa kalktık ve itiraz ettik bu karta. Hakem de kırmızı kartı gösterip tribüne gönderdi beni ama Okan Hoca bana o kelimeyi söylediğini söyledi. Sarı kartı gösterdiğinde bir şeyler duydum ama sonrasında aşağı indiğimde Okan hoca bana söylediğini söyledi. Bana neden böyle söylediğini sordum. O da bana cevap veremedi.

Türkiye'ye geleli çok zaman oldu. Böyle saldırgan kelimeler duyduğum da oldu. Olan şu, hakem söyledi maç durdu. Ben de o tepkiyi verdim ve gerçekten bana saldırıldığını hissettim. Gerçekten buna alınan bir insanın vereceği reaksiyonu verdim. Benim durumum oldukça normaldi. 

"NEYMAR SOYUNMA ODASINDA YANIMA GELDİ"

Hakemlerden birisi bana "Webo, ne olduğunu duymadım ama özür dileriz" dedi.

Bu tarz olaylar statlarda olmaya devam ediyor. Neden bu kadar çok konuşuyoruz bu olayı çünkü maç durdu. Rakip oyuncular yanıma geldi. Neymar ve Marquinhos yanıma geldi. Bana, "Evet haklısınız" dediler. "Maça devam etmeyelim" dediler. 

O görüntüleri daha sonra izledin mi?

Evet izledim. Böyle bir durumda kendimi görmek hiç hoşuma gitmedi. Maçtan önce 2-3 hareket oldu. Olaydan önce de hakemin değişik tavırları oldu. 

Ben normalde o kadar hızlı sinirlenen birisi değilim. Onun bana söylediklerinden dolayı ortaya çıkan birçok duygu vardı. Ben oyuncuyken de bir maçı kötü oynasam bile ailem etkilenirdi. Bu olaydan da etkilendiler. Bu olay global bir olaya dönüştü. Rahat olduğum tek konuysa doğal bir tepki vermiş olmamdı. Tamamen kendim oldum.

Beni ilk arayan oğlumdu. Ben telefonumu kapattım. Çünkü zorluydu. Yüzlerce mesaj aldım. Uyumayı denedim ama çok sinirliydim çok gergindim. Telefonu sabah 5-6 gibi açtım. 

Beni hocalarımdan birisi aradı. O beni yüzleştirmek istiyordu 4. hakemle ona henüz karşılaşma için hazır olmadığımı söyledim.

Bu Romanya'nın problemi değil. O insanın problemi. UEFA, FIFA'nın kampanya üretme zamanı değil. Özür zamanı. Bu platformda bu tarz davranışlara yer yok. Bu başıma İspanya'da da geldi. Artık çözüm bulma dönemine geçmeliyiz. Özür dönemi değil. Bunun bitmesi lazım. Artık somut çözümler bulmamız lazım. Biz maçı bırakmasak böyle şeyler olmayacaktı.

Dünyada karantinada olan insanlar var. Böylesine bir virüs hayatımızı bu kadar etkiliyorsa böyle bir ırkçılık nasıl etkilemiyor anlamıyorum. Salgın bu duruma biraz daha duyarlı olmamızı sağladı. Ülke olarak, kıta olarak çok fazla şans bulamadık. İspanya'ya geldiğimde belki ben şans bulurum dedim. 

Irkçılığa karşı bir sembol olmak çok güzel. 4. hakemin benden özür dilemesine gerek yok. Yaptığı şeyin farkında olsun o bana yeter. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Medipol Başakşehir